A Fidesz szerint mártírt csinál a baloldal az adócsalással gyanúsított Czeglédy Csabából.


Fotó: MTI, Bugány János

Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Czeglédy Csaba ügyvéd, baloldali szombathelyi városi képviselő a gyanú szerint egy bűnszervezet irányítójaként 3,3 milliárd forintos adócsalást követhetett el egy diákszövetkezetet felhasználva. Az iskolaszövetkezet tevékenységével kapcsolatos közterheket ugyanis nem vallották be, így 1,7 milliárd forintnyi áfát és 1,6 milliárd forintnyi személyi jövedelemadót nem fizettek be.
    
Ez eddig az egyik legaljasabb szocialista korrupciós ügy, mindennél gátlástalanabb, mivel több ezer diákot használtak ki és vették el a pénzüket – jelentette ki a nagyobbik kormánypárt képviselője.
    
Hozzátette, felmerülhet annak is a gyanúja, hogy a diákok munkakeresését politikai célokra, az MSZP-s kampánygépezet működtetésére használták fel, mivel Czeglédy Csaba több szocialista kampány stratégiai irányítója volt korábban.
    
Felháborító, hogy az MSZP és a DK politikusai védelmükbe veszik Czeglédy Csabát, a visszaeső bűnözőt, akit a 2000-es évek elején már elítéltek egyszer adócsalás miatt – fogalmazott Ágh Péter.

MTI