Meghalt az a nyugdíjas férfi, akit Hadházy Ákos éveken át ellehetetlenített – számolt be erről a TV2 Tények című hírműsora. A politikus gátlástalan eszközöket vetett be, hogy megkaparintsa a férfi ingatlanát – derül ki az Origo kapcsolódó összeállításából.

Halála előtt az idős ember válságos állapotban feküdt a Szekszárdi Megyei Kórházban. Amikor ez a tény Hadházy tudomására jutott, elegánsan azt írta közösségi oldalára, hogy éveken át könyörgött az idős férfi lányainak hogy kezdjenek valamit az édesapjukkal, végre bevitették a kórházba – írta meg csütörtökön a hírportál.

Az LMP társelnöke azért próbálta éveken át ellehetetleníteni 69 éves szomszédját, hogy megszerezze annak lakását. Acsádi Róbert ugyanis egy szekszárdi társasházban lakott a Hadházy-család mellett. A három lakásból kettő a politikus tulajdonában volt, és szemet vetett szomszédja lakására is, ennek érdekében a leggátlástalanabb módszereket is bevetette. A Tények riportjából kiderül, Hadházy korábban elzárta a vízvezetéket szomszédjánál, aki így nem tudta még a vécéjét sem használni; eltartási szerződéssel is próbálkozott; egyszer pedig eláztatta szomszédja lakását, tönkretéve ezzel a berendezést.

Miközben Hadházy kizsigerelte az idős férfit, milliókért szórakozott – emlékeztet az Origo. A korrupció ádáz ellenségeként fellépő politikus hitelességét mutatja, hogy magánpilóta-engedélyét 1,5-2 millió forintért szerezte meg, 2015-ben megkapta a kereskedelmi célú repülési engedélyt is, amelyet kétmillió forintért lehet kiváltani. Hadházy repülési napjóiból az is kiderül, hogy az zöldpárt társelnöke 2016 végéig 350 órát töltött a levegőben, erre pedig körülbelül 17,5 millió forintot fizetett ki.

A teljes riport alább nézhető meg, a teljes összeállítás az Origón olvasható.

//tenyek.hu/neoplayer/tv2/embed/256913_meghalt-hadhazy-aldozata.html

demokrata.hu