Megint hazudik az ellenzéki sajtó, nincs vészhelyzet az ajkai kórházban – írta meg a PestiSrácok.hu.

Fotó: Magyar Imre Kórház, Ajka Facebook-oldala

Fotó: Magyar Imre Kórház, Ajka Facebook-oldala

Újabb lejáratással készült az ellenzéki sajtó a magyar egészségügy ellen, ami ezúttal igencsak félrecsúszott. Rövid utánajárással kideríthető, hogy a 24.hu cikke, ami állítja, minden nővér felmondott az ajkai kórház intenzív osztályán, súlyos valótlanságokat tartalmaz – mutat rá a PestiSrácok.hu.

Pont az ellenkezője igaz annak, amit kitaláltak. A Magyar Imre Kórház esetében olyan egészségügyi intézményt próbáltak lejáratni, ahol nem működési nehézségek vannak, hanem a vidéki kórházak közül talán a leglátványosabb fejlődések történtek, humánerőforrás tekintetében is.

A magyar egészségügyet rendre lejárató cikkek jelentős részéről később kiderül, hogy valótlannak bizonyul. Az sem ritka jelenség, hogy külföldi vagy épp évtizedekkel ezelőtti fotókkal akarják bizonyítani, milyen lepusztultak a kórtermek, az eszközök és milyen szegényes a kórházi koszt.

A 24.hu egy névtelenséget kérő informátorra hivatkozik, aki “a kórház belső ügyeit jól ismeri”. Állításuk szerint a nyár folyamán mondott fel minden ápoló és nővér a Magyar Imre Kórház intenzív osztályán, a maximális felmondási idő kitöltésével szeptembertől kellene őket pótolni. Nyolc nővérről írnak, köztük a főnővérről és annak helyetteséről.

A PestiSrácok.hu úgy tudja, hogy még csak véletlenül sem a kórházból kívánnak távozni a 24.hu által említett nővérek, hanem az intézményen belül kerülnek át más, magasabb beosztásba. A portál által vizionált kritikus létszámhiány pedig azért sem alakulhatott ki, mert nem csökkent, hanem épp ellenkezőleg, új emberekkel, tapasztalt szakemberekkel bővült a kórház kollektívája.

Milliárdos fejlesztések, új eszközök és létszámbővítés – ez a valóság. A teljes cikket a PestiSrácok.hu oldalán, IDE kattintva olvashatják el.