Fotó: shutterstock, illusztráció

2017. március 9-én hivatalosan is megkezdte munkáját a Metrókorrupciót vizsgáló fővárosi munkacsoport, amely minden idők legnagyobb korrupciós botrányát kívánja feltárni. Az öttagú testület legfontosabb feladata kideríteni, kik szerepelnek a metródossziéban, kik viselik a felelősséget a meghozott döntésekért, valamint hogy kikhez kerülhettek a metrópénzek.

Az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának meghallgatásán az érintett baloldali politikusok nem jelentek meg és nem kívántak beszámolni arról, hogy milyen szerepük volt a korrupcióban. Mindazonáltal mi is lehetőséget biztosítunk számukra álláspontjuk kifejtésére.

Munkacsoportunk továbbá azokat a végrehajtókat is meg kívánja hallgatni, akik a szerződéseket előkészítették és aláírták. Arra vagyunk kíváncsiak, kiktől milyen instrukciókat kaptak, valamint mi motiválta döntéseiket.

A munkacsoport üléseire tehát várjuk Aba Botond, Antal Attila, Balogh Zsolt, valamint Kocsis István volt BKV-vezérigazgatókat, továbbá Gulyás Lászlót, Balogh Árpádot, valamint Klados Gusztávot, akik a metró projektigazgatóságot közvetlenül irányították.