Soha nem látott méretű megtörési kísérlet zajlik Magyarországgal szemben, hogy bevándorlóországgá változtassák az országot, és ezt csak akkor lehet visszaverni, ha továbbra is nemzeti kormánya marad Magyarországnak – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hétfőn, a Fidesz országjáró rendezvénysorozatának budapesti állomásán.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A kormány képviselője, a főváros V. kerületében tartott rendezvényen úgy fogalmazott, a rendszerváltás óta nem volt olyan választás, amely annyira meghatározta volna az ország jövőjét, mint a mostani. „Nem négy évről döntünk, hanem több évtizedről” – fogalmazott.

Kiemelte, a Magyarország ellen folytatott megtörési kísérlet érdekében „minden, de minden eszközt bevetnek”. „A legbotrányosabb az, amikor magyarok munkahelyeivel zsarolnak” – mondta Dömötör Csaba, aki kitért arra is, a kabinet az elmúlt években megerősítette Magyarország függetlenségét, az ország szépen izmosodott, és ezt többen érezhetik is az életükben. Ezek az eredmények vesznének el, ha Magyarország bevándorlóországgá válna – tette hozzá.

Az államtitkár kifejtette, Magyarországra több irányból nehezedik nyomásgyakorlás: az ENSZ egy javaslata alapjogként ismerné el a bevándorlást, elfogadása esetén pedig hivatkozási alapul szolgálhatna más nemzetközi szervezetek, például az unió döntéseihez is.

Hangsúlyozta, a felső korlát nélküli, kötelező betelepítési kvótáról szóló vita aktualitását az adja, hogy az európai intézmények most próbálják azt jogilag is bebetonozni. A bevándorlás utánpótlása ugyanis kiapadhatatlan, a NATO számításai szerint világszerte 60 millió ember készül útnak indulni Európa felé – mondta.

Dömötör Csaba szerint az alapvető problémát az jelenti, hogy a bevándorlással nem multikulturális, hanem párhuzamos társadalmak alakulnak ki, azok minden biztonsági kockázatával, az Európai Unió pedig ahelyett, hogy a sarkára állna, az önfeladást választja.    A Fidesz-KDNP politikai közösség ezzel ellentétben szembeszáll az ilyen önfeladó magatartással és a szókimondást választja a problémák szőnyeg alá seprése helyett, még akkor is, ha ez kemény vitákkal jár – jelentette ki.

Dömötör Csaba kitért arra is, hogy a migrációs válság hatására megerősödött a visegrádi országok közötti politikai együttműködés, emellett Ausztriában, Olaszországban és még Németországban is változóban van a bevándorlás megítélése.

Kiemelte, Magyarország azért tud meghatározó álláspontot kialakítani a bevándorlásról szóló vitában, mert nem zsarolható, mint 2010 előtt. Ez a gazdaságpolitikában elért eredményeknek, az IMF-hitel visszafizetésének, az energiaszektor függetlenedésének, a tavalyi 4 százalékos gazdasági növekedésnek is köszönhető – sorolta az államtitkár, aki kitért arra is, 2010 óta 740 ezer új munkahely jött létre, a minimálbér 88 százalékkal nőtt, a szakmunkás bérminimum pedig megduplázódott. Dömötör Csaba megjegyezte, sok béremelésre van még szükség, de a már megtörténtek azt mutatják, jó irányba tudott lépéseket tenni a kormány.

Szerinte ezt bizonyítja a házasságok számának 40 százalékos emelkedése, és a gyermekvállalási hajlandóság javulása is. A kabinet otthonteremtési programjában közel 70 ezer család kapott támogatást, a nyugdíjak értékének megvédésén túl pedig prémiumot és nyugdíjkiegészítést is kaphattak az idősebbek – mondta, hozzátéve, az ellenzék vádjai ellenére a kormány jelentősen növelte az ingyenes gyermekétkeztetés és tankönyvellátás forrásait.

Dömötör Csaba hangsúlyozta, Soros György évente egymillió bevándorlót kíván Európába hozni, akiket az első két évben 9 millió forinttal kellene támogatniuk az államoknak. Ebből is látszik, hogy a bevándorlásról folytatott vita nem elvont, hanem az valóban érintene minden magyar embert és települést.

Az államtitkár úgy fogalmazott, minden ellenzéki párt zsebében ott lapul a sárga kerítésvágó, amellyel lebontanák a déli határzárat.

Azt mondta, Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke legalább tiszta lapokkal játszik, mert kezdetektől támogatja a kvótát, ezzel szemben Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje az elmúlt hetekben letagadta ezt a problémát, miközben pártja képviselője Brüsszelben a kvótát támogató állásfoglalásokat szavazott meg.

Dömötör Csaba kitért a Jobbik elnökére is, szerinte Vona Gábor korábbi isztambuli beszédeiben az iszlámot dicsőítette és elárulta Magyarország európai gyökereit, ezzel pedig átverte azon szavazóit, akik korábban nemzeti pártként tekintettek a Jobbikra.

A kormány képviselője végül a köpönyegforgatás feketeöves mesterének nevezte Karácsony Gergelyt, az MSZP-Párbeszéd kormányfőjelöltjét, akinek pártja szerinte tizennégyszer támogatta a kötelező betelepítési kvótát Brüsszelben.

Dömötör Csaba beszédét azzal zárta, hogy Magyarország egy nagy felívelő korszak küszöbén áll, amelyben tartós gazdasági növekedésre, 2022-re teljes foglalkoztatottságra, még több születendő gyermekre és béremelésre lehet számítani, amennyiben ismételten a Fidesz-KDNP kap felhatalmazást a kormányzásra.

Aláhúzta, Magyarország soha nem volt még ilyen közel, hogy megerősített függetlenségével, saját kezébe vegye a sorsát és a nagyobb jólétet is kiharcolja magának. „Mi ez, ha nem a polgári Magyarország eszménye?” – kérdezte az államtitkár, majd megjegyezte, a mai napig sokszorosan érvényes a miniszterelnök azon korábbi kérése, hogy a választásokra mindenki hozzon magával még egy embert.

MTI