Fotó: MTI/Mohai Balázs

Megújult a Libegő János-hegyi végállomásának környéke a Normafán; pihenőpark létesült mobil pavilonokkal, valamint az egykori Jánoshegyi vendéglő volt teraszrészén kilátópontot alakítottak ki. A területet csütörtökön adták át.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a Hegyvidék fideszes országgyűlési képviselője az átadáson arról beszélt, hogy a Libegő végállomása a fővárosi kirándulóhelyek közül az egyik legismertebb. 

A XII. kerület részben kormányzati támogatással hatalmas energiákat fektetett abba, hogy a Normafa megújuljon – mondta.

Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP), a XII. kerület polgármestere elmondta, lassan már öt éve a kormány támogatásával végzik a Normafa fejlesztését.

A Normafa Park fejlesztése folytatódik, jelenleg is folyik a sífutó- és szánkópálya engedélyezési eljárása. A remények szerint jövő ilyenkor már üzemelnek majd – közölte.

Pokorni Zoltán kitért arra is, hogy az egykori Jánoshegyi vendéglő volt teraszrészének alapzatát megerősítették, és ott egy kilátópontot alakítottak ki, amely kerekesszékkel is megközelíthető.

A beruházás célja egy olyan pihenőpark kialakítása volt, amely mind funkciójában, mind letisztult formavilágával alkalmazkodik az erdőhöz, és kiszolgálja a kirándulók igényeit.

A terület központi része a volt parkoló területe. Ott helyeztek el mobil pavilonokat, asztalokat és padokat. A területen illemhely is van.

A korábbi aszfaltburkolatot nagy részen cserjékkel, fákkal beültetett zöldfelületek váltották fel. Az ösvényeket stabilizált murva burkolat fedi.

A beruházás több mint 130 millió forintból valósult meg – olvasható az eseményre készült tájékoztatóban.