Fotó: T. Szántó György/Demokrata

A tömeges migráció befolyásolja az európai biztonság helyzetét – mondta a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Fotó: Demokrata/T. Szántó György (archív, illusztráció)

Benkő Tibor az elmúlt két napban részt vett az Európai Unió védelmi minisztereinek találkozóján. A miniszter az M1-en azt mondta: abban mindenki egyetért, hogy Európa biztonságának szavatolása az európai országok kötelessége. Emellett abban is egyetértés van, hogy a tömeges bevándorlás nem jó, s befolyásolja a lakosság többségének biztonsági helyzetét.

A miniszter kitért arra is, hogy Európában két pártra szakad a politika. Vannak, akik szerint szükség van a migrációra, míg más országok ennek ellenkezőjét állítják. Benkő Tibor szerint egyre több ország vallja, hogy az illegális migráció nem jó Európának.

Kérdésre válaszolva azt is kiemelte: az európai hadsereg rendkívül fontos lenne a biztonság fenntartása érdekében. Benkő Tibor kiemelte: Európának szüksége van olyan katonai képességre, haderőre, amellyel az európai biztonsági helyzetet tudja kezelni.