Migránsok tömegét akarják ráereszteni Európára a migránsvízummal, és a bevándorláspárti brüsszeli elit most már egyáltalán nem is titkolja, hogy teljes gőzerővel ezen dolgozik – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója keddi sajtótájékoztatóján.

Képernyőfotó: echotv.hu

Képernyőfotó: ECHO TV, szerk. 

A kormánypárti politikus arra reagált, hogy az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) hétfőn megszavazta a migránsok legális uniós beutazási kereteit rögzítő humanitárius vízum bevezetését kezdeményező jelentést, ezt követően az EP plenáris ülése pedig még december közepe előtt megszavazhatja a javaslatot.

„Ki kell mondani világosan, hogy a migránsvízummal – elsősorban Afrikából – gazdasági bevándorlók milliós tömegét utaztatnák be az Európai Unió területére, gyakorlatilag bármiféle előzetes és érdemi vizsgálat nélkül” – jelentette ki Hidvéghi Balázs. Hozzátette: azt is világosan látni kell, hogy ezeket az embereket aztán „az életben nem lehetne innen visszaküldeni” a hazájukba.

A Fidesz kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, szó sincs már határvédelemről vagy a migráció megfékezéséről, épp ellenkezőleg: újabb és újabb javaslatokkal állnak elő, amelyeknek egy közös célja van, hogy minél több migránst minél könnyebben minél kevesebb fizikai vagy jogi akadállyal beutaztassanak Európa területére.

Ennek a célnak az érdekében a demokrácia legalapvetőbb szabályai sem számítanak, ezeken is készek átgázolni, csak azért, hogy a nekik tetsző eredményt elérjék – fogalmazott Hidvéghi Balázs.

Rámutatott: ez történt a Sargentini-jelentés kapcsán, amikor a szavazási szabályokat manipulálták, és nem számolták bele a tartózkodásokat az eredménybe. De – folytatta – ez látható a migránsvízum előterjesztésénél is, hiszen ez a javaslat az Európai Parlamentben egyszer már elbukott, most viszont újra beterjesztik, és láthatóan addig akarják szavaztatni a parlamentet erről a javaslatot, amíg a nekik tetsző eredmény meg nem születik.

„Nem számít, hogy mik a szabályok, nem számít, hogy hogyan működik a demokrácia az Európai Parlamentben, csak az számít, hogy át tudják erőltetni a bevándorláspárti javaslatokat” – értékelt.

Hidvéghi Balázs kiemelte: ebben ismét az Európai Parlament „szélsőségesen bevándorláspárti és már gyakorlatilag hírhedté vált” LIBE bizottsága játssza a főszerepet, hiszen most a követező plenáris ülésen akarják megszavaztatni a migránsvízmuról szóló javaslatot azzal a Európai Parlamenttel, amely mandátumának utolsó hónapjaiban jár. Nemsokára jönnek a választások, de gyorsan még át akarják erőltetni az újabb migránciópárti előterjesztést – összegzett.

Kijelentette: Brüsszelben a bevándorláspárti elitnek mennie kell, mert veszélyezteti az Európai Uniót és a tagállamokat, a tömeges migrációt pedig el kell utasítani, meg kell állítani. A jövő májusi EP-választás is erről szól majd – tette hozzá.a