Az MSZP arra szólítja fel a Fideszt, hogy a kormányváltásig hátralévő egy évben már „ne súlyosbítsa tovább a közoktatás helyzetét, így is nagy munka lesz helyrehozni mindazt a rengeteg kárt, amit az elmúlt hét év alatt okoztak”. Az ellenzéki párt Palkovics László oktatási államtitkár kijelentéseire reagált az MTI-hez is eljuttatott közleményben.

Fotó: mti, archív, illusztráció

Az államtitkár a köznevelési kerekasztal keddi ülése után elmondta, a kormány támogatni fogja a kilenc évfolyamos általános iskola bevezetését, de pontosan be kell mutatni, hogy az az elvárt célokat hogyan szolgálja.
    
A szocialista párt reagálásában az áll, hogy „a Botka László vezette kormány 2018-tól visszaadja a tanárok és a tanítás szabadságát, csökkenti a pedagógusok és a diákok terheit”. 
    
Megszüntetik a Kliket, felemelik a tankötelezettség korhatárát, eltörlik az uniformizált tankönyvrendszert és a pedagógusok elfelejthetik az értelmetlen portfóliógyártást – ígéri az MSZP. „Botka László ehhez kínál szövetséget párthovatartozástól függetlenül mindenkinek, aki változást akar.”

MTI