Hirdetésként ugrik a gyanútlan felhasználók elé az a videó a YouTube-on, amelyben George Soros mint Magyarország elhivatott barátja, Orbán Viktor pedig mint az ország tönkretevője jelenik meg.

Képernyőfotó a „nevessen a végén” videóból

A magyar kormány nemzeti konzultációs képvilágát utánozni próbáló, mindössze fél perces videóban (amelyet a hír alján megtekinthetnek) egyetlen igaz állítást találunk, a legelsőt, amely a nemzeti konzultáció eredményét közli nem túl ékes magyarsággal: „A magyarok 99% ellenzi az illegális bevándorlást”.

Ami ezután következik, ordas hazugságok sorozata.

  1. George Soros „ellenzi az illegális bevándorlást”. (Ennek csupán a tények és a Soros által pénzelt civil szervezetek tevékenységei mondanak ellent.)
  2. „Soros György már 40 éve elhivatott Magyarország iránt.” (Érezzük is a spekuláns kiemelt figyelmét, csak azt nem, hogy tevékenységével a magyar nemzet javát szolgálná.)
  3. George Soros „a törvényes bevándorlást és az erős határokat támogatja”. (Kár, hogy ezt most halljuk először, és seregnyi cáfolatot tudunk előszedni az elmúlt évekből.)

 „Ez lenne felháborító?” – teszik fel a költői kérdést a manipulatív, hazug videó készítői.

Képernyőfotó a „nevessen a végén” videóból

Majd feltűnik Orbán Viktor is, a következő szövegkörnyezetben:„Orbán Viktor drákói politikája tönkretenné Magyarországot.” És már jön is a konklúzió: „Ne hagyjuk, hogy Orbán nevessen a végén! Te döntsd el, hogy mit gondolsz!”

Képernyőfotó a „nevessen a végén” videóból

A hatást növelendő bánatos szemű migráns kisgyerekek és asszonyok jelennek meg illusztrációként a videóban. Csakhogy erre már egyre többen immunisak vagyunk. Emlékezhetünk 2015-ös saját tapasztalatainkra, milyen arányban voltak valójában jelen gyermekek és asszonyok a migránsok között, és ezzel szemben milyen képekkel találkozhattunk a balliberális médiában.

A videó feltöltője a „Magyarország számára” álnevet választotta, és egyelőre ezt az egy összeállítást osztotta meg a világgal. A pazar alkotást hétfőn töltötték fel a videómegosztó oldalra, és kedd éjfélkor már majd’ 39 ezer feletti megtekintést ért el.

 „Te döntsd el, hogy mit gondolsz!” zárult a videó. A YouTube-os értékelés alapján a magyarok el is döntötték, mit gondolnak, csak az valahogy pont nem az, amiről a készítők győzködnének bennünket. 

A hirdetésre kattintva a http://hu.budapestbeacon.com oldalra érkezünk, amely így mutatkozik be: 

„A Budapest Beacon egy online hírportál, mely elkötelezett a a Magyarországot érintő kérdésekkel kapcsolatos minőségi angol nyelvű hírszolgáltatás mellett. Célunk tiszta, pontos és kiegyensúlyozott hírek és információk nyújtása, valamint az angolul és magyarul beszélő csoportok ellátása tényszerű riportokkal és kommentárokkal.” Elég egy pillantást vetni a főoldalra, máris meggyőződhetünk ennek ellenkezőjéről. Ilyen címek fogadnak bennünket:

  •  Hogyan reagáljon az amerikai kormány Magyarország önkényuralom felé történő sodródására?
  •  Miért is tör a keresztény Európa vesztére Soros? Mert zsidó (…)
  •  Egy CEU-s hallgató szerint Netanjahu elárulta a magyar zsidókat
  •  Orbán Viktor az orrát piszkálta a Himnusz alatt, a CSU képviselőjelöltje pedig hantázott, amikor magyar politikai kérdésekről kérdeztük

Bár már az is mindent elárul a balliberális oldalról, hogy a Facebook-oldaluk borítóképe a bíróságon pityergő Ahmed H. 

-EN-

https://www.youtube.com/watch?v=dtcvltZJFAY