A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) egy fillért sem költött a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt.-től kapott támogatásból a Gyurcsány Ferencet és Vona Gábort együtt ábrázoló plakátkampány finanszírozására – írta a CÖF-CÖKA vezetősége hétfőn közleményben az MTI-nek.

Fotó: MTI, archív

A civil szervezet arra reagált, hogy Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője vasárnap bejelentette: pártja ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, amiért az MVM az adatvédelmi hatóság elnökének felszólítása ellenére sem adott tájékoztatást arról, miért támogatta tavaly év végén 508 millió forinttal a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítványát. Hozzátette: az MVM hallgatása tovább erősíti azon gyanújukat, hogy a CÖF 2016 decemberében a társaságtól kapott több mint félmilliárd forintból valósította meg a Jobbik lejáratását, valamint a Vona Gábor Jobbik-elnök és Gyurcsány Ferenc DK-elnök „összemosását” célzó „bohócos plakátkampányát”.

A CÖF-CÖKA minderre úgy reagált: Szávay István „verkli tekerő kintornás” vádaskodásával tovább csorbítja pártja még megmaradt, „édeskevés hitelét”, ahelyett, hogy beszámolna közpénzen folytatott, „valószínűleg jogi kisiklásáról, a plakát mutyi hátteréről”.

Hangsúlyozták: amikor itt lesz az ideje, az MVM-mel kötött, vállalati és civil stratégiai szempontból is eredményes szerződésük elszámolására, azt végrehajtják.

A Jobbiktól azt várják, hogy a választópolgárokat érdeklő, „nagy valószínűséggel tiltott plakátfinanszírozásra, a plakát mutyi kapcsán” válaszokat kapjanak. „A hazugság-verklizés kiment a divatból, azzal a pártok versenyében, a választások idején nyerni reménytelen, és a hatalomszerzéshez elégtelen” – írta a CÖF-CÖKA vezetősége.

MTI