Korunk alapvető kérdése, hogy van-e bátorságunk megvédeni a civilizációnkat azoktól, akik elpusztítanák – mondta Stephen K. Bannon, az amerikai elnök korábbi kampányfőnöke és vezető stratégája a Trump „Amerika az első” politikája és hatása Közép-Európára című angol nyelvű előadásában a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány, valamint a Századvég Alapítvány szervezte Európa jövője című kétnapos nemzetközi konferencia első napján, számol be a hirado.hu.
 

Fotó: MTI, Soós Lajos


Fotó: MTI, Soós Lajos

Bannon szerint korunk alapvető kérdése, hogy van-e bátorságunk megvédeni a civilizációnkat azoktól, akik elpusztítanák. A magyar nép erre választ adott, amikor a választáson elsöprő többséggel újra hivatalba juttatta Orbán Viktor miniszterelnököt – mondta.

Úgy vélekedett: manapság nem is politikai ellenzék működik, hanem médiaellenzék. Egyesek a liberális demokráciát csak addig tartották jónak, amíg ők nyerték a választásokat. Amikor elkezdtek kikapni, autoriter, „minidiktátor” lett rajtuk kívül mindenki – hangoztatta Stephen K. Bannon.

A teljes cikket erre a linkre kattintva olvashatják el.