Mi, magyar emberek nem szeretnénk, ha Magyarország bevándorlóország lenne, nem szeretnénk, ha a biztonságunk romlana – jelentette ki Szájer József vasárnap Keszthelyen.

A Fidesz európai parlamenti képviselője lakossági fórumát megelőző sajtótájékoztatóján beszélt arról: azt szeretnék, ha azokat az eredményeket, amelyeket az Orbán-kormány az elmúlt nyolc évben elért, és amelyek további teendőket is kívánnak, megőriznék.

Magyarországon a két hét múlva sorra kerülő választásnak az a legnagyobb tétje, hogy „bevándorlóországgá válunk-e, vagy sikerül megőrizni a mostani életmódunkat” – fogalmazott a politikus.

„Mindannyiunknak tisztában kell lenni azzal, hogy ez a választás többről szól, mint pusztán négy év politikájáról”. Mindenkinek tudatában kell lennie annak: ha olyan kormánya lesz Magyarországnak, amelyik a bevándorlást támogatja, „utána azt már nem lehet visszacsinálni” – mondta.

Az elmúlt hetek kampányaiból Szájer József azt a következtetést vonta le, hogy a Fidesz-KDNP-n kívül nincs más olyan erő, amelyik „akarná, képes lenne és alkalmas lenne arra”, hogy elérje azt a célt, az ország ne váljon bevándorlóországgá. A magyar emberek nem akarják veszélyeztetni saját biztonságukat – emelte ki a politikus.

Emlékeztetett arra: Pintér Sándor belügyminiszter nemrég ismertette, hogy Magyarország a világon a 15. legbiztonságosabb állam. Nem szeretnénk, ha olyan jelenetek játszódnának le, mint pénteken Franciaországban vagy két éve Brüsszelben, a biztonságot pedig leginkább azzal lehet megőrizni, „ha a bevándorlást nem tartjuk kívánatosnak” – fogalmazott.

Európa határait meg kell védeni – mondta a Fidesz EP-képviselője, rámutatva arra, hogy a magyar kormány nemcsak beszélt erről, de cselekedett is, amikor a déli határokon megépítette a kerítést. Azok a nyugati politikusok, akik arról beszélnek, hogy ezzel nem lehetséges megvédeni Európát, „azok súlyosan tévednek” – fűzte hozzá.

Ha Magyarország „nem olyan kormányt választ, amelyik képes és akar ellenállni” ennek az óriási bevándorlási nyomásnak, akkor hosszú évtizedekre dőlhet el az ország sorsa – hangsúlyozta a fideszes politikus.

Szájer József arról is beszélt, hogy az elmúlt időszakban Magyarországon sikerült a szinte teljes foglalkoztatottság szintjére eljutni, az EU-n belül a 4. legjobb a munkanélküliségi adatunk. Ha tartható a mostani, Európában is kiemelkedő négy százalékos gazdasági növekedés, akkor 2022-ig el tudjuk érni a teljes foglalkoztatottságot, vagyis „minden magyar ember, aki dolgozni szeretne, az dolgozhat” – mondta.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy komoly támadások kereszttüzében kell végrehajtani a kormány elképzeléseit. Idézte az Európai Bizottság (EB) két hete nyilvánosságra hozott országjelentését, amely „nem nagyon tud napirendre térni afelett”, hogy a munkanélküliség tekintetében az élbolyban van Magyarország, az utolsók közül az elsők közé került.

„Ennek ellenére továbbra is támadja a közmunkaprogramot, ami ezt lehetővé tette, támadja azokat a magyar intézkedéseket – köztük a rezsicsökkentést is – amelyek a mostani politikánkat megalapozzák” – mutatott rá.

Az EB országjelentése „miközben elcsodálkozik és álmélkodva beszél a magyar gazdasági növekedésről, az adósságtörlesztésről”, az IMF-nek visszafizetett, még a Gyurcsány-kormány által felvett kölcsön visszafizetéséről, megjegyzi, hogy „középtávon már szükség lesz fiskális kiigazításra”. Az EB tehát „néhány éves távlatban megszorító csomagot követel a magyar kormánytól” – figyelmeztetett Szájer József.

Az Orbán-kormány soha nem volt hajlandó megszorító csomagot bevezetni, ez a jövőben is így marad, de ha olyan kormány kerül hatalomra, amely „gyenge és az európai és nyugati érdekeknek le szokott feküdni”, akkor a magyar emberek újabb megszorító csomagokra számíthatnak – zárta mondandóját Szájer József.

A sajtótájékoztatón Manninger Jenő, a térség fideszes országgyűlési képviselője és jelöltje arról tett említést, hogy az utóbbi években az európai tagállamok választásain szinte mindenütt azok az erők nyertek, amelyek ellenzik a bevándorlást. Ennek ellenére nem nagyon változtattak álláspontjukon az európai politikusok, „a domináns erők egyelőre azok, amelyek a bevándorlást pártolják”.

MTI