Fotó: mti, archív, illusztráció

Magyarország mindent tőle telhetőt megtesz azért, hogy az országban élő nemzetiségek itthon érezzék magukat – nyilatkozta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Tolna megyei Dombóváron szerdán tartott nemzetiségek adventi gálaműsora alkalmából az MTI-nek.

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Potápi Árpád János hangsúlyozta: a magyarországi nemzetiségek immár ezer éve vannak itthon Magyarországon. 

„A magyar alaptörvény kimondja, hogy a nemzetiségek államalkotó tényezők és ezt mi komolyan így is gondoljuk” – hangoztatta a térség fideszes országgyűlési képviselője. Egyúttal jelezte: a nemzetiségi szószólókkal, önkormányzati vezetőkkel jó kapcsolatot ápol saját körzetében és azon túl is.

A többéves hagyományra visszatekintő nemzetiségek adventi gálaműsora kezdeményezést méltatva arról is beszélt, hogy az ilyen eseményeken a nemzetiségek megmutathatják magukat.

Potápi Árpád János örömtelinek nevezte, hogy az eseményen minden évben részt vesznek és „kiemelkedően szép” műsort adnak a pécsi Miroslav Krleza Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium diákjai.

A nemzetiségi gálaműsort Dombóvár nemzetiségi önkormányzatai és a Dombóvári Székely Kör a kisebbségek napja alkalmából rendezi meg a város nemzetiségi – köztük horvát – együtteseinek közreműködésével.