„A Fidesz betiltaná a hajléktalanságot: Reagálás egy újabb agymenésre” címmel adott ki közleményt a jobbikos Varga-Damm Andrea.

Mint ismeretes, a Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy a most zajló alkotmánymódosítási folyamatban teremtsék meg annak jogi feltételeit, hogy ne legyen a jelenlegi formában megengedett az életvitelszerű közterületen tartózkodás.

Szemlátomást ezt nem sikerült felfognia a jobbikos képviselő asszonynak, aki az alábbi közleményt bírta kiszenvedni magából:

„A Jobbik az alábbiak szerint kezdeményezi az alaptörvény módosítását:

  • Magyarországon senki nem halhat meg infarktusban, rákban és közúti balesetben.
  • Magyarországon mindenkinek kötelező az anyagi jólét.
  • Alaptörvényben kívánjuk rögzíteni, hogy Magyarországon kötelező mindenkinek okosnak lenni, ha valaki buta, őt betiltjuk. A mindenkori kormánypárti politikusokra ez hatványozottan igaz.”

A Jobbik az utóbbi időszakban több ehhez hasonló hajmeresztő közleménnyel is megörvendeztette a magyar nyilvánosságot. Emlékezetes volt például, amikor nemes egyszerűséggel lemigránsozták azokat, akik felemelték a hangjukat a párt elvtelen pálfordulásai miatt. Akkor fideszes migránsokról írtak, akik megzavarják a jobbikos rendezvényeket. 

Talán a Jobbik újabb irányváltásának lehetünk szemtanúi, amikor is a Magyar Kétfarkú Kutya Párt babérjaira próbálnak törni vicceskedő közleményeikkel. „Tovább a nemzeti néppártosodás útján” – szól az aktuális mottójuk, de ha így folytatják, a néppártosodást nyugodtan kicserélhetik viccpártosodásra is a szlogenben.