A hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás után egy következtetést mindenképpen le kell vonni, mégpedig azt, hogy a Fidesz-KDNP szimpatizánsai nem dőlhetnek hátra és nem bízhatják el magukat – így értékelt az Echo-Mérleg című műsorának vasárnapi adásában Deák Dániel politológus.

Szánthó Miklós az alapjogokért Központ igazgatója szerint a közérzület azt mutatja, hogy „izgalmas” egy hónap elé néz az ország.

Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa szerint egyáltalán nem lefutott az április 8-ai választás. Kiemelte, azt látni, hogy az ellenzéki térfélen folyamatos a próbálkozás az olyan hatalomtechnikai alkuk létrehozására, amelyeknek a célja, hogy a lehető legtöbb szavazót sikerüljön egy irányba terelni.

A politológus szerint Hódmezővásárhelyen a Soros-féle kvótapaktum megvalósítási lehetőségét tesztelték.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a hódmezővásárhelyi választás előtt szinte lefutott meccsnek tűnt az országgyűlési választások kimenetele, ugyanakkor ennek fényében szerinte a kormánypártoknak olyan okos magatartást kell tanúsítaniuk, hogy azzal is számolnak, az ellenzéki pártok akár az utolsó pillanatban is összefoghatnak.

echotv.hu