A Fidelitas figyelemfelhívó kampányt indít a következő napokban, amelyben megnevezik azokat a milliárdosokat, akik ellenzéki politikusokat „rángatnak” – közölte Böröcz László, az ifjúsági szervezet elnöke budapesti sajtótájékoztatóján.

Fotó: mti, szigetváry zsolt
Fotó: MTI, Szigetváry Zsolt

Azt mondta: mostanában gombamód szaporodnak azok az ellenzéki politikusok, akiket dróton rángatnak milliárdosok, s „ez nagyon nincs rendben”. A Fidelitas nem szeretné, ha egyes pártok tevékenysége „ócska bábjáték” szintjére süllyedne – tette hozzá.
    
Az ifjúsági szervezet ezért figyelemfelhívó plakátkampányt indít a következő napokban, megnevezik az érintett milliárdosokat, és „kézzel rángatott bábjaikat is” – közölte, példaként említve Vona Gábort, akinek pártját szerinte „kilóra megvették”. A Jobbik nyugodtan lecserélhetné a nemzeti jelzőt a neve mellől, hiszen egy nemzeti pártból „Simicska Lajos csicskapártja lett” – fogalmazott.
    
Kitért arra is, hogy az MSZP elnöke a közelmúltban a kamerákba mondta, a baloldali pártok természetesen Soros György oldalán állnak. Ezt nemcsak mondják, hanem teszik nap mint nap – jegyezte meg a Fidelitas elnöke, hozzáfűzve: a bevándorlást álproblémának titulálták, majd Brüsszelben megszavazták a kötelező kvótákról szóló állásfoglalást is a baloldali képviselők. 
    
Szavai szerint a dróton rángatott bábpártokat ma már szinte semmi nem különbözteti meg egymástól, függetlenül attól, honnan jöttek a vezetőik. 
    
Böröcz László kiemelte: a plakátkampánnyal mind a jobboldali, mind a baloldali szavazókhoz szólni kívánnak. Szerinte a Jobbik és a baloldal pártjai ma már nem értékeket képviselnek, csak gazdáik érdekeit. A Jobbik célja, hogy üzletet szerezzen Simicska Lajosnak, a baloldal célja, hogy megnyissa a határt a Soros György szerint kívánatos évi 1 millió bevándorló előtt – mondta. 
    
Az egy hónapig tartó országos plakátkampány során szeretnék megmutatni mindenkinek, hogy „a baloldalnak Soros György, a Jobbiknak pedig Simicska Lajos a gazdája” – fogalmazott. 
    
Jelezte: több mint kétezer plakátot helyeznek ki országszerte, ehhez a támogatást a Fidesz országos elnökségétől kérték és kapják, „a Fidesz költségvetéséből átlátható módon és nem egy milliárdostól, ahogy azt a Jobbik tette nemrég”.
    
Böröcz László kijelentette: itt az ideje, hogy a milliárdosok napfényre kerüljenek, s a milliárdosok orrára koppintsanak. 

MTI