A kormánypártok szerint példátlan nyomásgyakorlás és zsarolás kezdődött az országgal szemben az Európai Unióban azért, mert Magyarország útjában áll a Soros-tervnek – erről Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője beszélt szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Hollik István a Fidesz-KDNP pártszövetség nevében azt mondta, az eddiginél is magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a brüsszeli gépezet Magyarországgal szemben.

Közölte, „mondvacsinált okokból” tartottak meghallgatást a LIBE-bizottságban (az Európai Unió Állampolgári Jogi, Bel-és Igazságügyi Bizottsága), és három ügyben is kötelezettségszegési eljárást indítottak Magyarországgal szemben. Ebben támadják a Soros-szervezetek átláthatóságáról, illetve a „Soros-egyetem” törvényes működéséről szóló törvényeket.

A képviselő szerint felháborítóak ezek a döntések, mert nyilvánvaló, hogy Brüsszel ezeket nyíltan nyomásgyakorlásra használja.

Hollik István kifejtette: ellentétes a józan ésszel a kvótára vonatkozó szabály, amely már nemcsak 1295 menekült befogadásáról szól, hanem felső korlát nélküli betelepítést terveznek. Erről az Európai Bizottság is kimondta már, hogy csak azért elfogadható, mert ideiglenes jellegű – mondta.

Kifejtette, a civil szervezetek átláthatóságával kapcsolatban a szabályokat a Velencei-bizottság ajánlásai alapján dolgozták ki, az egyetemekkel kapcsolatos törvény pedig arról szól, hogy a külföldi egyetemekre is azonos szabályok vonatkozzanak.

Ezekkel nem jogi, vagy jogállamisági problémák vannak, hanem az, hogy Soros Györgynek nem tetszenek, Magyarország a Soros-terv útjában van – hangoztatta a politikus.

MTI