Felháborító, milyen „pitiáner megoldásokhoz” folyamodik a Jobbik, hogy politikai előnyt kovácsoljon magának – mondta Böröcz László, a Fidelitas elnöke újságíróknak hétfőn Budapesten.

Fotó: MTI, archív

A Fidelitas elnöke arra reagált, hogy az mno.hu vasárnap azt írta: a jobbikos Szávay István a Facebook-oldalán közölte, hogy a birtokába került képernyőmásolat szerint a Fidesz áll „a pártot lejáratni akaró, külhoni magyarokat gyalázó kommentek” mögött, amelyek a Jobbikot támogató Facebook-csoportokban jelentek meg. A képernyőmásolaton az látható, hogy egy Gálfi Laura nevű felhasználó az „Akik hisznek egy erős Magyarországban!” nevű Facebook-csoportban utasításokat adott a tagoknak, „hogyan tegyenek ki álprofilokkal jobbikos csoportokba magyarokat gyalázó kommenteket” – írták a cikkben. Hozzátették: Szávay István szerint Gálfi Laura az ELTE joghallgatója, a kormánypárt ifjúsági szervezetének XII. kerületi csoportjához köthető, valamint szoros a kapcsolata a Fidelitas több országos vezetőjével is.

Böröcz László kifejtette: vagy Szávay István „valóban odáig süllyedt”, hogy kreált egy ügyet és visszaélt Gálfi Laura nevével, és ha ezt tette, akkor alkalmatlan bárkinek a képviseletére a Parlamentben. Vagy ha a jobbikos politikus nem nézett utána az ügynek, és mégis képes volt ehhez az eszközhöz folyamodni, akkor azért alkalmatlan a képviseletre, mert ilyen hibát egy országgyűlési képviselő nem követhet el – vélekedett. Hozzátette: megengedhetetlen a magyar közéletben, amit Szávay István tett.

Közölte: a szükséges jogi lépéseket megteszik, és megkeresik a Facebookot is az ügyben.

Gálfi Laura elmondta: Szávay István azt állította, hogy külhoni magyarokat gyalázó posztok tételére buzdította egy Facebook-csoport tagjait, de ez hazugság, sosem volt a csoport tagja.

Böröcz László kijelentette: „a Jobbiknak semmi nem drága”, hiszen ezen ügy mellett megjelent az Origón egy hangfelvétel, amely szerint pénzt ajánlottak egy LMP-jelöltnek a visszalépésért cserébe. Megdöbbentő, mire képes a Jobbik, hogy a hatalmat megszerezze – hangsúlyozta, és felvetette: vajon hány országgyűlési jelöltet kerestek még meg hasonló ajánlattal.

MTI