Vlagyimir Putyin elnökké választása miatt kesereg Fodor Gábor pártja.

„Putyin elnök negyedszer – Rossz hír a demokratáknak, örömhír az illiberálisoknak” címmel adott ki közleményt a Magyar Liberális Párt.

A Liberálisok sajnálatosnak tartják, hogy egy valójában tét nélküli szavazás révén Putyin elnök újabb hat évre biztosította uralmát Oroszországban

– írják a mikropártnál. Rögzítik, a választás végeredménye senkinek nem okozott meglepetést, és Putyin elnöknek csak a maga által kiválasztott súlytalan ál-ellenzéki jelöltekkel kellett megmérkőznie. Mindennek ellenére úgy vélik, sok szabálytalanságra, csalásra került sor. Erre feltehetőleg csak azért volt szükség, hogy minél meggyőzőbb legyen az elnök győzelme – okoskodnak Fodorék.

A libsi agymenés egy Sztálin-Putyin párhuzammal folytatódik, ugyanis Fodor Gábor pártja szerint nemcsak hatalomban töltött éveik számában áll fent hasonlóság, szerintük Putyin hatalomgyakorlása és agresszív külpolitikája miatt nem csak ebben a tekintetben hasonlítható Sztálinhoz. Sztálinhoz, a véreskezű diktátorhoz, akinek dicstelen ténykedéséhez több millió ember halála köthető.

A Liberálisok sivalkodnak egy sort Paks II miatt is, és felszólítgatnak, Fodorék világában már megint a nyúl vinné a puskát.

A Liberálisok felszólítják a magyar kormányt, hogy szakítson a felelőtlen Putyin-barát politikájával

– keménykedik a törpepárt.

demokrata.hu, OS