Sallai R. Benedek addig nem lép ki az LMP-ből, amíg egy ütőképes ellenzéki politikai erő nem jelenik meg a közéleti palettán.

Fotó: MTI, archív, szerk.

Fotó: MTI, archív, szerk. 

Nap mint nap érkeznek hírek az LMP konfliktusairól, botrányairól, a magát zöldnek nevező pártnál már egy újabb pártszakadás veszélye is fennáll.

Mint ismeretes, másodfokú eljárásában az LMP Etikai Bizottsága kizárás helyett tisztségektől való eltiltássá enyhítette Sallai R. Benedek büntetését, amiért korábban nekirontott Hadházy Ákosnak.

Aki lemaradt volna a nap híréről: http://demokrata.hu/hir/belfold/hadhazy-akost-megutotte-parttarsa Illusztráció: Magyar Demokrata

Gepostet von Magyar Demokrata hetilap am Samstag, 14. April 2018

A mai naptól újra az LMP tagja vagyok – adta hírül közösségi oldalán Sallai R. Benedek szerdán, aki már több politikai elemzésre is vállalkozott az etikai bizottság döntése óta.

Tagságom helyreállítása után az első gondolatom az volt, hogy megköszönve a döntést kilépek a pártból, immár önként. Ezt azonban még nem tettem meg. Addig, ameddig egy ütőképes ellenzéki politikai erő nem jelenik meg a közéleti palettán, továbbra sem látok jobb esélyt az LMP megerősítésénél, ezért úgy érzem, hogy az LMP-t kellene erősíteni azoknak, akik érdemi változást akarnak.

Sallai azt is kifejtette, a Fidesszel szemben „primadonnákkal és pojácákkal sajnos nem lehet eredményt elérni”.

"Ütőképes" ellenzék kell – mondja az újra LMP-s Sallai R. Benedek.Én a helyében ezt a szót nem használtam volna.

Gepostet von Vágó István am Donnerstag, 19. Juli 2018

Az ellenzéki politikusok közül többen elkezdtek azon élcelődni, hogy Sallai R. Benedek részéről nem volt szerencsés az „ütőképes” kifejezést használni (utalva ezzel a Hadházy-féle incidensre):

A DK-s Vágó István sírva röhögő fejecskék kíséretében nevette ki Sallait, amit még a nemzet anyósa, Lendvai Ildikó is megosztott közösségi oldalán, annyira tetszett neki.

Sallai R. Benedek értékelte azt a tényt is, hogy az etikai bizottság tisztségektől való eltiltással sújtotta Szél Bernadettet:

Az utóbbi azért jelentős hír szerintem, mert az LMP azt bizonyítja vele: lehet úgy működni, hogy azt ne a következmények nélküliség jellemezze. Ennek ellenére a történtek után, szerintem ez egy enyhe szankció Dettivel szemben.

Pénteken ellenben a Gémesi György-féle Új Kezdet párt bejelentette, felbontja szövetségét az LMP-vel. Sallai pozitív értékelésével szemben Gödöllő polgármestere szerint számukra az utolsó csepp a pohárban épp az LMP etikai bizottságának a döntése volt, amellyel Szél Bernadett társelnököt eltiltották minden párttisztség viselésétől a jövőben. Ezért a jövőben már nem kívánnak együttműködni az LMP-vel. 

Később Sallai paprikás hangulatban reagált az olyan kritikákra, amelyek szerint az LMP a hibás a Fidesz győzelme miatt. Kétrészes, hosszas értekezésében az ellenzéki zakó okait taglalta, azt bizonygatva, hogy az LMP nem felelős. Közben azért nem felejtett el odaszúrni a többi ellenzéki pártnak és a balliberális sajtónak sem: 

Az LMP-t járatja le balliberális hazugságmédia, miközben a Jobbik szerepét senki nem is nézi, pedig a legtöbb ellenzéki szavazat odament. Lássuk be, több helyen ha az MSZP-DK-s jelölt visszalép a Jobbikos javára: a Jobbik egyéni mandátumokat nyerhetett volna – és minimum 2/3-ad nem lenne.

Sallai R. Benedek úgy látja, ha a jelenlegi tendenciák folytatódnak, Orbán Viktor győzni fog az elkövetkezendő választásokon is:

Lehet szétverni a médiafelülettel és győzködni a gondolkodni nem képes trollokat az LMP felelősségéről, de ez egy dologra lesz jó: Orbán 2022-ben, 2026-ban is győz. Nem az LMP miatt, hanem az ellenzéki média által gyártott barom lejárató hadjárat miatt, mert mindez egyre eredményesebb, ha az oldalamon felheccelt szavazói idiótaságokat olvasom.

A tények érdekelnek valakit? Újabb válasz az LMP-t hibáztatóknakSpoilerezek. Tudom, hogy nehéz elfogadni a tényeket,…

Gepostet von Sallai Róbert Benedek am Freitag, 20. Juli 2018

Igaz, vagy nem? Reagálás a összefogós trollok kommentjeireKezdenek az agyamra menni az „LMP a hibás a Fidesz…

Gepostet von Sallai Róbert Benedek am Donnerstag, 19. Juli 2018

A mai naptól újra az LMP tagja vagyok. Másodfokú eljárásban azt LMP Etikai Bizottsága megváltoztatva a fegyelmi eljárás…

Gepostet von Sallai Róbert Benedek am Mittwoch, 18. Juli 2018

Igaz, vagy nem? Reagálás a összefogós trollok kommentjeireKezdenek az agyamra menni az „LMP a hibás a Fidesz…

Gepostet von Sallai Róbert Benedek am Donnerstag, 19. Juli 2018

A tények érdekelnek valakit? Újabb válasz az LMP-t hibáztatóknakSpoilerezek. Tudom, hogy nehéz elfogadni a tényeket,…

Gepostet von Sallai Róbert Benedek am Freitag, 20. Juli 2018