Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Martin Schulz német szociáldemokrata kancellárjelöltnek ahelyett, hogy bírálja Magyarországot és Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, inkább a saját pártjával kellene foglalkoznia.


Fotók: MTI, archív, illusztráció

A Külgazdasági és Külügyminisztérium MTI-hez eljuttatott közleményében a tárcavezető Martin Schulznak a Frankfurter Rundschau és a Berliner Zeitung online kiadásában ma megjelent interjújára reagált. 
    
A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kancellárjelöltje az interjúban egyebek mellett bírálta Lengyelországot és Magyarországot, amiért igent mondanak az európai szolidaritásra, amikor pénzt akarnak az EU strukturális alapjaiból, de nemet mondanak, amikor a menekültekről van szó. Mint mondta, ennek ő kancellárként véget vetne.
    
Szijjártó Péter azt írta: Martin Schulznak továbbra is mindenről Magyarország és Orbán Viktor miniszterelnök jut az eszébe, „pontosan tudjuk”, hogy mindkettőt rendszeresen szidalmazza. Pedig a baloldali német politikus jobban tenné, ha a saját pártjával foglalkozna, hiszen az a közelmúltban súlyos választási vereségeket szenvedett – tette hozzá.

(MTI)