Az EU alapjogi ügynöksége által közzétett jelentésből az látható, hogy Soros Györgynek tényleg mindenütt megvannak az emberei, még ennél a szervezetnél is – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtökön az MTI-nek.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán, archív, illusztráció

A jelentésből egy az egyben visszaköszönnek azok a korábbi hazugságok Magyarországról, amelyeket a „Soros-hálózat” terjesztett – fogalmazott Hidvéghi Balázs.

Többek között szerepel a jelentésben az a kitétel – folytatta -, hogy ha valaki Soros Györgyöt támadja vagy vele vitában áll, az antiszemitizmus.

„Miközben mindenki tudja, hogy sohasem Soros György származásával volt bajunk – ő egy magyar származású ember -, hanem a nézeteivel és a bevándorlást segítő tevékenységével” – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hozzátette: Soros György egy spekuláns, spekulációból szerezte a vagyonát, másokat tönkretett, innen van a pénz, és ezt a migráció szervezésére akarja most felhasználni.

„Mi azonban nem kérünk ebből, és az olaszokkal együtt azt üzenjük Soros Györgynek, hogy tartsa meg a szennyes pénzét” – fogalmazott Hidvéghi Balázs.