Nem tagadja Szanyi Tibor, hogy legitimálja az erőszakos cselekményekbe forduló budapesti tüntetéseket – írja az ECHO TV.

Az MSZP európai parlamenti képviselője az ECHO TV Napi aktuális című műsorának péntek esti adásában úgy fogalmazott, egy-két, az ország karácsonyfáját megtámadó elmebeteggel nem lehet azonosítani a tüntetéseket. Szerinte „színes, szagos, látványos dolgokat kell egy demonstráción produkálni”. A politikus tagadta, hogy a tömeg rátámadt volna a rendőrökre, sőt szerinte nincs kizárva, hogy azért sérült meg rendőr, mert szembe fújta magát könnygázzal.

Szkeptikusan kezeli Szanyi Tibor a szerdai és a csütörtöki felvételeket, amelyek a Parlament előtti Kossuth téren készültek. Szerinte az belefér, hogy – szavai szerint – néhányan kicsit hevesebben reagálnak. Úgy véli, egy-két keresztényellenes bekiabálás még nem jelent keresztényellenességet, ezen kívül pedig leszögezte: tüntetéseknek az a koreográfiája, hogy a tüntetők megcibálgatják a hatalom bajuszát, ezúttal pedig a rendőrök nem bírtak elviselni néhány provokátort és a kelleténél erőszakosabban léptek fel.

Velkovics Vilmos műsorvezető azon felvetésére, hogy a „szeretet jegyében” húsz rendőr megsérült, Szanyi Tibor nem zárta ki, hogy volt olyan köztük, aki saját magát fújta szembe.

Tüntetünk. Kordás Lászlóval.Most.Gyertek!Kossuth tér

Gepostet von Szanyi Tibor am Freitag, 14. Dezember 2018