Fotó: mti, archív

A szocialisták 2013 óta rendszeresen támadják a rezsicsökkentést, és ha rajtuk múlna, eltörölnék – közölte a Fidesz-frakció szombaton az MTI-vel. 

Közleményükben arra reagáltak, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, a Párbeszéd társelnöke a nap folyamán sajtótájékoztatón azt közölte: az átlagfogyasztásig 30 százalékkal csökkentenék a gáz, 10-10 százalékkal pedig az áram és a távhő árát, jelképes áron biztosítanák a mindennapi életvitelhez szükséges ivóvizet, vezetékes energiát, a kikapcsolt fogyasztókat ingyenesen kapcsolnák vissza, energiahatékonysági programot indítanának és növelnék a szociális tűzifaprogram támogatását. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője pedig azt mondta, hogy 2013. január 1-je óta a Fidesz 70 ezer forintot húzott ki a magyar családok zsebéből azzal, hogy drágábban adta a földgázt, mint amennyiért a magyar földgázkereskedő megvásárolta.

A Fidesz-frakció közleménye szerint a szocialisták a kampányban nagyon tudnak ígérgetni, aztán éppen az ellenkezőjét csinálják. Korábban is megígérték, hogy „nem lesz gázáremelés”, aztán kormányra kerülve háromszorosára emelték a gáz árát – tették hozzá.

Hangsúlyozták: ha a szocialistákon múlna, eltörölnék a rezsicsökkentést és „megint kiszolgáltatnák a magyar embereket a külföldi energiaszolgáltatóknak”.

(MTI)