Az LMP formabontó karácsonyi műsorral kedveskedett híveinek, amit élőben közvetítettek Szél Bernadett Facebook-oldalán.

Szombat kora délután tartjuk nagyszabású karácsonyi ünnepségünket. Tudjuk, hogy nagy feladat vár ránk jövőre, fontos…

Gepostet von Szél Bernadett am Freitag, 15. Dezember 2017

Az egész országból összegyűltünk, hogy együtt ünnepeljünk. Csatlakozz hozzánk Te is, nézd élőben az LMP karácsonyi ünnepségét!

– írta az LMP Facebook-oldalán. Ezek után persze kíváncsiak lettünk, milyen is az, amikor az LMP karácsonyt ünnepel. 

Zenével indult a szombat délutáni „nagyszabású karácsonyi ünnepség” (ahogy Szél Bernadett a furcsa rendezvényt beharangozta), a közönségen pásztázó kamera viszont többségében unott, tanácstalan arcokat mutatott, akik már feszülten várták, hogy kezdődjön a műsor, miközben az valójában már elkezdődött.

Mindenki, mindenki, mindenki, mindenki – énekelte az LGT dalát az egyik tehetségkutatóban néhány éve feltűnt énekes, aki hiába próbált lelkesítő lenni, a közönség csak nem akart bekapcsolódni a nótába. Az egész rendezvény valamiféle félresikerült, alternatív vidám vasárnapként indult, ezt a hozzászólók közül is többen szóvá tették. 

A hervatag zeneszám után egy félénk egyetemista gondolatait ismerhettük meg a közönség soraiból. Mint később láthattuk, a koncepció része, hogy a nézőtéren egyszer csak felpattan valaki, és elmondja, ki ő, és miért támogatja az LMP-t, miért lépett be a pártba. 

A következőkben Szél Bernadettet és Gémesi Györgyöt hívták a színpadra, hogy aláírják a pártjaik közötti megállapodást. 

Te vagy nekem az élet, a fény,

Fogom kezed, hogy már sose félj,

Ez a nap a te ünneped már,

S egy ajándék, ami vele jár

 – harsant fel az Ajándék című szentimentális Bereczki Zoltán-Szinetár Dóra sláger a zenekar előadásában, amikor Szél Bernadett és Gémesi György feltartotta az aláírásukkal szentesített választási együttműködési megállapodást. 

Boldogság,

Tőled bármit kapni, boldogság,

Elég egy apró tárgy,

Tudom, hogy ott lesz benne minden vágy

– folytatódott az émelyítő dalocska. Ekkor még azt gondolhattuk, valamiféle szirupos giccsben lesz részünk az egész ünnepség alatt, de kisvártatva beindult a fröcsögés és a szokásos orbánozás.

Az ünnepi műsorban következő Hadházy Ákos arról beszélt, ellopták a jövőt, a múltat, mindent elloptak. Szép ünnepi, szeretetteljes gondolatok ezek, köszönjük szépen. Hadházy elmondta, nehézséget jelent számára, hogy minden lopást be tudjon mutatni, annyi van belőle, de azért persze próbál megbirkózni a feladattal. Ünnepi beszédét a reményvesztés szomorú képével folytatta, majd kijelentette, ők adhatják vissza a reményt a magyarok számára, és ők bizony hisznek is a változásban.

Szigorú kampánytanácsadójuk (csak nem Ron Werber?) – állítása szerint – kevés időt biztosított számára, hogy beszéljen. (Az eddig általa elmondottak alapján még ez is túl sok volt – szerk.) A kampánytanácsadó szigorú, de nincs jól megfizetve – ezt is megtudhattuk Hadházy karácsonyi szónoklatából. A karácsonyi hangulatot fokozva úgy folytatta, a kormány fél, joggal. Majd hosszasan fejtegette a választási rendszer nehézségeit az ellenzék számára.

Minden olyan emberrel szívesen együttműködünk, aki a korszakváltásban hisz, és ezért tenni akar 

– jelentette ki az LMP társelnöke. 

A mai egy könnyedebb politikai esemény Hadházy szerint, aki ezért, mint elmondta, egy operettrészletet szeretett volna zárásképpen felidézni, de attól szerencsére megkímélte hallgatóságát, hogy dalban adja elő mindezt: „új műsorhoz új férfi kell”. Majd ügyetlen átkötéssel közölte, hogy most viszont inkább nőre van szükség: Szél Bernadettre. 

Ezután újra a zenéé volt a főszerep, a zenekar a Zene nélkül mit érek én? című dalt játszotta el, hogy aztán Gémesi György bontakozhasson ki a színpadon. Az Új Kezdet vezére karácsonyi beszédében elmondta, van megállapodásuk az LMP-vel, közös jelöltjeik, sőt még közös miniszterelnök-jelöltjük is. Gémesi erre szerfelett büszke volt, nemhiába, az ellenzéki oldalon ez már kiemelkedő teljesítménynek számít. 

Hogyan tovább? Minden gyönyörű, minden jó, jön a karácsony. De most kezdődik a tánc

– folytatta zavarosan Gémesi, aki később magukat úszóversenyzőkhöz hasonlította, és elmondta, dobogóra szeretnének kerülni. Karácsonykor töltekezzünk, mert szükség lesz az erőre – tanácsolta az egybegyűlteknek, megjegyezve, lehet, hogy a küzdelem még fájdalmas is lesz. Gémesi György legalább boldog karácsonyt kívánt beszéde végén, Hadházy Ákosnak ez eszébe se jutott.

Megkapó imázsvideó következett Szél Bernadett nagy pillanatairól: láthattuk őt beszédet mondani, piacon zöldségeket válogatni, utcán lendületesen sétálni párttársai körében, s mindeközben lelkesítő instrumentális zenét hallhattunk. Az izgalom a tetőfokára hágott, következhetett az LMP miniszterelnök-jelöltje. 

Karácsonyi nagygyűlésként nevezte meg különös rendezvényüket Szél Bernadett beszédének elején, amikor elkezdte ünnepi gondolatai kibontását. Szónoklata elején mások mellett külön köszöntötte Csintalan Sándort és Dömsödi Gábort.

Most következik az a felemelő pillanat, hogy 106 körzetet végig járnak az országban, és bemutatják az Új Kezdettel közös jelöltjeiket – mondta el Szél Bernadett. Az LMP miniszterelnök-jelöltje úgy értékelt, ők eddig minden csatát megnyertek. Hosszasan beszélt eddigi országjárásukról, felemelő élményeiről. Szél Bernadett kijelentette, a remény erősebb, mint a félelem – ezt üzente a gúnyos kétkedőknek.

Olyan a politika, mint egy szellemvasút, mindenki másokat rémisztget, de mi nem ilyenek vagyunk – mondta Szél Bernadett.

Mi nem rémisztgetünk  még Orbán Viktorral sem, épp elég félelmetes ő önmagában

– szép, ízléses karácsonyi gondolatok ezek is, gratulálunk! 

Van néhány dolog, amiben Orbán Viktornak igaza van, ismerte el, de Szél Bernadett szerint Orbán Viktornak történelmi tévedései vannak: nem látja, milyen történelmi időket élünk. Kész szerencse, hogy itt van nekünk Szél Bernadett. Ő felismeri a történelmi lehetőségeket, mint amilyen az okosforradalom is a társelnök szerint. 

Az ország rossz irányba halad, a szakadék felé szalad

– harsogta Szél Bernadett, miközben a mögötte lévő kivetítőn hópelyhek hullottak alá egy lmp-s karácsonyfa körül. Szél Bernadett szerint a miniszterelnök homályos víziókat kerget, Orbán Viktort szerencsejátékfüggőkhöz hasonlította, őrült spekulánsként hivatkozott rá.

Másokkal szemben én egyáltalán nem bánom, hogy miniszterelnök-jelölt lettem

– utalt Karácsony Gergely kiszivárgott hangfelvételére. Ez a mondata váltotta ki a legnagyobb lelkesedést a közönség körében. 

Képernyőfotó: Szél Bernadett Facebook-oldala, szerk.

Szél Bernadett megígérte, nem fogja befogni a száját. Karácsonyi beszédében néhány mondatban utalt az ünnepre is az LMP miniszterelnök-jelöltje. Januártól

fel kell szántanunk ezt az országot

– mondta szónoklata végén Szél Bernadett, akit állva tapsoltak meg a jelenlévő lmp-sek.

Ezt követően Szél Bernadett színpadra szólította az LMP jelöltjeit. Volt, akitől csókkal búcsúzott a közönség soraiban ülő társa. 

A színpadon állók tiszteletére a zenekar újra rákezdett a Mindenki című dalra (azt nem állíthatjuk, hogy a nagy sikerre való tekintettel), a jelöltek pedig szorgalmasan tapsoltak hozzá.

Az LMP sajátos ünnepsége a Himnusz eléneklésével zárult.

-EN-

Fotók: képernyőfotók – Szél Bernadett Facebook-oldala, szerk. 

LMP karácsonyi ünnepség – ÉLŐ

A korszakváltás most kezdődik.

Gepostet von Szél Bernadett am Samstag, 16. Dezember 2017