A kormánypártok szerint a Tanítanék mozgalom vasárnapi budapesti tüntetése a legkevésbé sem az oktatás vagy a pedagógusok ügyét szolgálja, George Soros üzletember által pénzelt szervezetek vonulnak utcára.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő a demonstráció kezdetével egy időben tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: ismét csak ürügyként használják fel az oktatás és a pedagógusok ügyét, a tüntetőket nem az oktatás érdekli és nem a pedagógusokért vonulnak utcára. Az oktatás ügyét felhasználva támadják a kormányt, külföldi pénzekből idegen hatalmakért tevékenykednek – fogalmazott a politikus a Fidesz és a KDNP véleményét ismertetve.

Ha nem így lenne, akkor a demonstrálók is részt vennének a köznevelési kerekasztal ülésein, ahol lehetőség van a szakmai párbeszédre. A kormányzat nyitott minden kritikára és javaslatra – tette hozzá.

Hollik István szerint politikai motivációról árulkodik, hogy a Soros által pénzelt szervezetek akkor tüntetnek, amikor emelkedik a pedagógusok bére. Hol voltak ezek a szervezetek és akik mögéjük bújtak, amikor a szocialisták egyhavi bért vettek el a tanároktól, amikor alulfinanszírozták az iskolákat és emiatt sok önkormányzat eladósodott, intézményeket kellett bezárni, pedagógusok kerültek az utcára? – tette fel a kérdést.

Kitért arra is, hogy a szervezők azzal a mottóval hívták az embereket, hogy ezen szervezetek mögött nem áll senki, azonban nem mondtak igazat. A KDNP-s képviselő szerint az Alapítvány a Tanszabadságért támogatását kérik a tüntetés szervezői, amelynek pénzügyi beszámolóiból kiderül, hogy az elmúlt években George Soros egyik fő civil szervezetétől, a Nyílt Társadalomért Alapítványtól kapott pénz.

Megjegyezte: a tüntetés szervezői emellett több más, George Soros által pénzelt, a migránsok befogadásáért, a határzár és a bevándorlási szabályok szigorítása ellen fellépő szervezettel „zártak össze”, példaként a Krétakört, a Migráns Szolidaritás Csoportot, az Artemisszió Alapítványt említve.

Hollik István értékelése szerint „amíg ők tüntetnek”, a kormány cselekszik, hiszen a rendszerváltás óta legnagyobb pedagógus-béremelés zajlik, a gyerekek mintegy 90 százaléka ingyen étkezik, és bővült az ingyenes tankönyvellátás köre.

MTI, demokrata.hu