A Lokál Hosszú Katinka édesapjával, Hosszú Istvánnal készített interjút, erre csapott le a Simicska Lajoshoz kötődő Index – adta hírül a TV2 Tények Extra című műsora. Az Orbán Viktor által fakenews-gyárnak nevezett Index nemrég a migrációs válsággal kapcsolatban keveredett önellentmondásba, most pedig egy másik sajtóterméket illet vádakkal.

Képernyőfotó: TV2 Tények Extra

A portál azt írta, hogy a Lokál nem is készített interjút világbajnok úszónk édesapjával. Az Index azonban lebukott: a Lokál ugyanis bizonyítani tudja azt, hogy Hosszú István nyilatkozott nekik – hangzott el a műsorban. „Gyerekes butaság, amit Shane csinál. Szerintem nem ez a megoldás, ráadásul nem egészen a tényeket írta le. Az, hogy Katinka jóba lett Dudás Danival, az csak következménye annak, hogy ők szakítottak. Dani igazán férfiként viselkedett és nőként tekintett Katinkára, ami Shane-ről nem mondható el. Ugyanakkor Shane-től nem lehetett sokkal jobbra számítani, nem hazudtolta meg önmagát.” – mondta az apa.

Az Index az Iron Corporation közleményére hivatkozva írta azt, hogy az interjú nem is létezett. A cég Hosszú és Tusup közös cége, tehát ebben a helyzetben nehéz eldönteni, hogy melyikük adta ki a közleményt – mutatott rá az Origo. A közlemény átvétele önmagában nem baj, az utánajárás hiánya azonban az. Később ezt a cikket átvette a Soros György által is finanszírozott HVG, valamint Simicska Lajos másik érdekeltsége, a HírTV is vezető hírként hozta le. Ám a Lokált sem az Index, sem a HVG, sem a HírTV nem kérdezte meg, ehelyett utóbbi kettő gondolkodás nélkül átvette a hazugságot.

A Lokál főszerkesztő-helyettese ugyanakkor azt nyilatkozta a TV2-nek, hogy bizonyítani tudják az interjú elkészültét. Kitartanak a cikk valóságtartalma mellett, és visszautasítják a vádakat.

//tenyek.hu/neoplayer/tv2/embed/263232_nem-mondott-igazat-az-index.html