Több károsulti csoport képviseletében mintegy negyvenen tiltakoznak a szegedi városháza előtt, a demonstrálókat nem engedték be az éppen zajló díszközgyűlésre – közölte Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. vezetője péntek délután az MTI-vel.

Szabó Bálint elmondta: a tiltakozók között vannak piaci kereskedők, a Szeviép-ügy alvállalkozói, a szőregi városrészbe tervezett veszélyeshulladék-lerakó ellen fellépők, valamint a tápéi komp bezárása ellen tüntetők. Továbbá tiltakoznak a médiabojkott ellen – tette hozzá.

A Likvid Kontroll vezetője elmondta: a Szeviép-ügy és a parkolási botrány után újabb önkormányzati beruházás miatt indult nyomozás.

A Magyar Idők pénteki számában megírta: csalás miatt indított eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda a szegedi Mars téri piac felújítása miatt ismeretlen tettes ellen. Az önkormányzat hárommilliárd forintból újította fel a belváros egy részét, közte a piacot. A vásártéren lévő valamennyi pavilon tulajdonosával azonban nem tudott megegyezni az önkormányzat, voltak kereskedők, akik nem voltak hajlandók elbontani a piac területén lévő, saját tulajdonú bódéikat. Az önkormányzat 2009-ben nekiállt a bontásnak – írja a lap.

Dokumentumok alapján Szabó Bálint szerint kijelenthető, hogy jogtalanul dózeroltak le mintegy 100 pavilont, két kiválasztott kereskedőnek 25, illetve 3,7 millió forintot fizettek kártalanításként, másokat azonban nem kártalanítottak, az okozott kár körülbelül félmilliárd forint – mondta.

Kijelentette: „elég volt abból, hogy Szegeden lopják a közpénzeket, elég volt a lopásból, a csalásból„. ”Az elmúlt hetekben bebizonyosodott, hogy Szegedet maffia városvezetés irányítja, melynek az első számú vezetője Botka László” – fogalmazott.

Szabó Bálint elmondta, a tiltakozókkal együtt azt kérik Botka Lászlótól, valljon színt, döntse el, miniszterelnök-jelöltként az MSZP, vagy városvezetőként Szeged ügyeivel kíván-e foglalkozni. Ha előbbit választja, mondjon le a polgármesteri posztról.

MTI