Ellenállás a diktatúrában – ez lesz a fő témája annak a nyári szabadegyetemnek, amit két liberális csoport szervez augusztus 11-12. között.

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Ellenállás a diktatúrában – ez lesz a fő témája annak a nyári szabadegyetemnek, amit A Város Mindenkié és a Közélet Iskolája elnevezésű liberális csoport szervez augusztus 11-12. között. A helyszín nem Kína, hanem a budapesti Gólyafészek nevű romkocsma. Itt fognak tanácsot adni azok a kétségbeesett „szakemberek”, akik bizton állítják, már csak napok választják el a magyar társadalmat attól, hogy felfalja a mindent elpusztító orbáni rezsim.

2018 Magyarország. Még nem diktatúra, de egyre kevesebb levegőhöz jutunk. Félünk a politikától, félünk egymástól, félünk a kívülállóktól. Meg féltjük magunkat is. De mit lehet tenni? Hogyan éljünk túl? És hogyan álljunk ellen? Hogyan erősödjünk meg? Hogyan kommunikáljunk egymással? És hogyan építsünk fel egy másik Magyarországot?

– szól az esemény Facebookon közzétett beharangozója.  

A rettegők ellenállási tippeket kaphatnak például a Csillagok háborúja című film elemzése során, vagy megtudhatják, tényleg narancssárga-e a vidék. Aki pedig a kreativitását is megcsillogtatná, az akár szamizdatot is nyomtathat. Persze a programlista ennél jóval hosszabb. Akinek rossz kedve van, bátran kattintson IDE, és tüzetesen vizsgálja át a tervezetet (ha lehet, minél gyorsabban, mielőtt eltűnik az elnyomó hatalom süllyesztőjében).