A Jobbik kezdeményezi az önkormányzatokban, hogy ne alkalmazzák gazdasági társaságaiknál a „rabszolgatörvényt” – közölték a párt politikusai vasárnapi budapesti sajtótájékoztatójukon.

Fotó: MTI, archív

Hegedűs Lorántné, a Jobbik alelnöke hangsúlyozta: előterjesztésük a munka törvénykönyvének azon előírásait érintik, amelyek a túlóra mennyiségére és a munkaidőkeret emelésére vonatkoznak.

Az ellenzéki politikus szerint a törvényben biztosított lehetőség nem fogja emelni a gazdaság teljesítőképességét. A törvény életbelépésével pontosan a teljesítőképesség, az eredményes, a jó munka kérdőjeleződik meg – vélekedett.

Varga Zoltán Péter, a Pest Megyei Közgyűlés jobbikos képviselője kiemelte: a párt önkormányzati kabinetje által kidolgozott előterjesztés tervezetét lehetőség szerint minden olyan települési és megyei önkormányzatnál szeretnék benyújtani, ahol van jobbikos képviselő.

Arról is beszélt: a tervezetben szerepel egy olyan javaslat is, amelyben arra kérik a településeken működő, egyébként magántulajdonú gazdasági társaságokat, hogy ők se alkalmazzák a jogszabályt.

Varga Zoltán Péter közölte: vasárnap a Pest Megyei Közgyűlésbe is benyújtják előterjesztésüket, és kezdeményezik rendkívüli ülés összehívását.