A Híradó ismét egy hosszú interjút tett közzé egy olyan, évtizedek óta Svédországban élő magyar férfivel, aki őszintén elmondja, milyen elviselhetetlen lett a helyzet a skandináv országban az asszimilálódni képtelen bevándorlók miatt.
 

Képernyőfotó: hirado.hu


Képernyőfotó: hirado.hu

Jordáky Béla a nyolcvanas évek végén költözött Erdélyből Svédországba, mivel az akkori helyzet elviselhetetlen volt a Romániában élő magyar kisebbség számára. Elmondta, tud olyan esetről is, hogy a svéd állam három lakást vásárolt egy migránsnak, akinek három felesége volt – olvasható az interjú összefoglalója a Híradó honlapján.

„Svédországban volt olyan templom, amelyről levették a keresztet, hogy az ne zavarja a más vallásúakat. A tradíció szerint templomban tartották az iskolai évzárókat, azonban sok esetben ezt is betiltották” – mondta Jordáky Béla. 

Szerint a svéd katolikus egyház nem volt ellenséges az iszlám vallásúakkal szemben. „A svéd állam pedig segítőkész, az iszlám vallás túlzott elfogadása azonban oda vezet, hogy előbb-utóbb a svéd társadalom fog alkalmazkodni” – nyilatkozta.

Erre a linkre kattintva a cikk elolvasható és a teljes beszélgetés megtekinthető a Híradó honlapján.

(demokrata.hu)