A kokárda lett Ujhelyi István vesszőparipája, aki szerint Orbán Viktor szörnyen gyáva. 

Fotó: MTI, archív

Ujhelyi István mai fröcsögéséből megtudhatjuk, hogy mind Orbán Viktor, mind a közösség, amelynek élén áll, gyáva – legalábbis szerinte. Ujhelyi szokásos vasárnapi kirohanása a „Viktor, nem adjuk a magyarságunk!” címet viseli.

Hogy nevezheti magát nemzetinek egy kormány, amelyik erőszakosan kizárja honfitársait a nemzet fogalmából? Hogy képes a nemzet összetartásáról és egybeforrasztásáról beszélni, miközben nemhogy tűri, de egyenesen uszítja támogatóit a vele szemben kritikusok lehazaárulózására, a magyarságból való kiátkozására? Csak egy gyáva kormány, egy végtelenül gyáva közösség vezetése tesz ilyet

– gyalázkodik az összetartozás jegyében a véresszájú szoci, aki szerint Orbán Viktor

rovásírásos-keresztény jelképek mögé bújva nemes egyszerűséggel meglopja saját nemzetét. Igen, Orbán Viktor szereti a hazáját. Olyannyira, hogy a nevére akarja íratni, amit csak tud belőle.

A saját hazája ellen uszító és szavazó szoci EP-képviselő ez alkalommal hörögve követeli vissza a kokárdát, mintha valaha is igénye lett volna rá. Strasbourgban, a Sargentini-jelentés vitájában is egy jobb sorsra érdemes kokárdát lobogtatott, de azóta fel is szólította a nagy ellenzéki tüntetés résztvevőit, kokárdával érkezzenek a demonstrációra: