Különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja a Fővárosi Főügyészség azt a román férfit, aki féltéglával, csákány- és kapanyéllel agyonverte ivócimboráját egy évvel ezelőtt Budapesten – tájékoztatta a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-t.

Ibolya Tibor közölte: a 46 éves férfi 2010 óta tartózkodik Magyarországon, ahol szívességi lakáshasználóként egy III. kerületi házban élt, ahol rendszeresen italozott későbbi áldozatával.

A vádirat szerint 2016. április 25-én ismeretlen okból szóváltás alakult ki közöttük. A vádlott eleinte hangosan szidalmazta a sértettet, majd felkapott egy tégladarabot, amellyel többször fejbe vágta a sértettet, majd magához vett egy csákánynyelet, később egy kapanyelet, és azokkal ütlegelte.

A földön fekvő áldozatot a vádlott sorsára hagyta, lefeküdt aludni. Csak másnap reggel észlelte, hogy a sértett meghalt, ekkor a holttestet egy kukába rejtette és a lakóépület melletti tárolószínbe húzta.

A holttestre bejelentés alapján találtak rá a rendőrök.

A főügyészészség végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását kérte a bíróságtól, és indítványozta, hogy a férfit véglegesen tiltsák ki Magyarországról.

MTI