A véleménynyilvánítás alapjog, a törvényszegés viszont nem – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Magyar Hírlap pénteki számában megjelent interjújában.

Fotó: T. Szántó György/Demokrata (archív)

Fotó: T. Szántó György/Demokrata, archív

Minapi ellenzéki akciók kapcsán arról beszélt, hogy azokkal az ellenzéki politikusok több határt is átléptek.    

Egyrészt meg akarták akadályozni a parlamenti döntéshozatalt, aztán „rendőrökre támadtak”, majd „megpróbáltak súlyosan beavatkozni egy szerkesztőség munkájába” – mondta Dömötör Csaba, majd úgy fogalmazott: „értjük, hogy valamiféle feltűnési versenyben vannak, viszont tudomásul kellene venniük, hogy Magyarország nem banánköztársaság, még ha vannak is arra utaló jelek, hogy az ellenzék banánellenzék”.

Az európai nagyvárosokban tartott tüntetésekről azt mondta, gyakorlatilag az EP-kampány első felvonásánál tartunk, és jól megfigyelhető, hogy a nemzetállami kereteket támadó baloldali erők radikalizálódnak.

„Egyre durvábban mennek neki azoknak, akik a nemzeti szuverenitást, a hagyományos közösségeket és a keresztény értékeket tartják szem előtt” – fogalmazott Dömötör Csaba.

A migráció nem lehetőség, hanem súlyos kockázat, és a jövő évi európai parlamenti (EP) választás fő témája a biztonság mellett a bevándorlás lesz – mondta.

Dömötör Csaba kijelentette, hogy álláspontjuk ismert, és nincs szándékukban kompromisszumot kötni.