Zaklatás vétsége miatt 500 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Balassagyarmati Járásbíróság Zagyva György Gyula egykori parlamenti képviselőt.

A Balassagyarmati Törvényszék sajtószóvivője, Dóczi Márta ismertette: a volt jobbikos országgyűlési képviselő 2017 júniusában szerepelt egy videóban, amelyben több közismert emberrel együtt az igazságos választási rendszer mellett állt ki

Ezután Varga-Bíró Tamás az egyik közösségi médiumban üzent neki, emiatt Zagyva felhívta és a sértett állítása szerint megfenyegette őt, ezért feljelentést tett ellene. A sértett éppen Balassagyarmaton volt, a városi kapitányságon, amikor a képviselő ismét felhívta. Varga-Bíró Tamás kihangosította a telefonját, így a jegyzőkönyvet felvevő rendőrtiszt is fültanúja volt a beszélgetésnek.

Dóczi Márta elmondta: a bíróság megállapítása szerint az első telefonbeszélgetés során büntetőjogilag releváns kijelentés nem hangzott el, a másodikkal azonban egyértelműen megvalósult a zaklatás vétsége, ezért a bíróság bűnösnek találta a politikust.

Az ítélet nem jogerős, Zagyva György Gyula és védője felmentésért fellebbezett.

Zagyva György Gyula és Varga-Bíró Tamás énekes azon különbözött össze, hogy a volt jobbikos képviselő támogatta Gulyás Mártonnak az új választási rendszerért indított mozgalmát, a korábban jobbikos rendezvényeken is fellépő zenész pedig ezt felrótta neki.

MTI, demokrata.bu