A HVG, az Index és a 444 is muszlimellenességet vizionált a Budapest Airport eljárásában, de ismét tévedtek. 

Fotó: MTI (archív)

Fotó: MTI archív

A HVG, az Index és a 444 is lehozta ma délelőtt azt a hírt, hogy ki kellett üríteni a ferihegyi repülőtér 2A terminálját, mert egy muszlim vallású utas imádkozni kezdett. A lapok információi szerint a biztonságiak az imádkozó férfiról levetették a táskáját, a többieket pedig kiterelték az épületből. 

A lapok is automatikusan muszlimellenességet vizionálták a repülőtér eljárásában („Megállt az élet a budapesti repülőtéren, mert egy muszlim imádkozni kezdett”), illetve a cikk kommentelői is egyből a férfi és a muszlimok védelmére keltek, azonban a teljes igazságot egyik lap sem írta meg.

A demokrata.hu megkeresésére Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója elmondta: a férfit egészen biztosan nem vallási okokból vitték el. A muszlim férfi zavartan viselkedett a terminál check-in területén, emiatt a repülőtéri mentőszolgálat, az AMS kezdte megvizsgálni. A férfi, bár nem volt együttműködő, nem okozott további felfordulást. Az AMS ezután az Országos Mentőszolgálatnak adta át az illetőt.

Hardy Mihály szerint a „repülőtér összes dolgozója szakszerűen járt el”, a terminál kiürítése körülbelül 20 percig tartott, és a lezárás hét járat check-in pultját érintette. Ezek a járatok késésekkel tudtak elindulni. 

Hozzátette: a nyári megnövekedett forgalom miatt egyébként is gyakoriak ezek a rövid kiürítések, hiszen az utasok gyakran hagyják őrizetlenül csomagjaikat is.