Zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők július 1-jén, szerdán, az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján, a Semmelweis-napon.Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) azt közölte: szerdán ügyeleti rend lesz az egészségügyi ellátásban, így a háziorvosi és a kórházi ellátásban is.

A háziorvosi rendelők bejáratánál, jól látható helyen fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

A gyógyszerellátást a legtöbb településen szintén ügyeleti rend szerint biztosítják. A patikák bejáratánál is jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a szolgálati rendet, az elérhetőséget és a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyelet, készenlét kezdő és befejező időpontját – közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) az MTI-vel. Bővebb információ az intézet honlapján olvasható.

A mentők július 1-jén is teljes kapacitással dolgoznak, országszerte 718 mentőegység riasztható. Ez összesen 1600 mentődolgozó szolgálatát jelenti – közölte az Országos Mentőszolgálat.

Az egészségügyi államtitkárság kezdeményezésére 2011 óta munkaszüneti nap július 1-je, Semmelweis Ignác születésnapja az egészségügyi és az egészségügyben dolgozóknak.

MTI