Az a célunk, hogy a gazdák ne csak a termelésből, hanem a feldolgozásból és a kereskedelemből származó haszonban is osztozhassanak. Így lesz kiszámítható, biztonságos, jövedelmező a termelés, és így válik vonzó jövőképpé a gazdálkodói létforma – mondta a Demokratának dr. Nagy István.

Az agrárminiszterrel a környezet megóvásának szükségességéről, az öntözés jelentőségéről, az agráriumban bekövetkező nemzedékváltásról és a közeljövő brüsszeli csatáiról is beszélgettünk.

Tiszta vizet a pohárba

A Stop Soros törvénycsomaggal egy koherens szabályozást sikerül létrehozni, ami illeszkedik a nemzetközi kötelezettségeinkhez – mondta a Demokratának az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. Völner Pált a törvénycsomag szükségességéről, a hazai és nemzetközi szervezetek ezzel kapcsolatos támadásairól, valamint az új közigazgatási bírósági rendszerről is kérdeztük.

Szakadás előtt

Akár már a héten kizárhatják a Jobbikból Toroczkai Lászlót, és úgy tűnik, a volt alelnök ezt nem is nagyon bánja. Dúró Dórát is eltávolították a frakcióból, és könnyen lehet, hogy a párt több ismert alakja követi a képviselőnőt. A jelek szerint semmi sem menti meg a szakadástól a cukisodott radikálisokat.

Csoda Csungkingban

Noha Kína kapcsán sokaknak Peking vagy Sanghaj ugrik be, Csungking nevét érdemes jól megjegyezni. A nyugat-kínai tartományi jogú nagyváros mára Ázsia egyik leggyorsabban növekvő gazdasága és nem utolsósorban a keleti nyitás egyik sikertörténete. A Demokrata élőben nézte meg a csungkingi csodát.

A Demokrata legfrissebb száma június hatodikától kapható az újságárusoknál.