A gyermekek felkészültségét nevezte a legfontosabb kérdésnek a fideszes Pósán László, aki a köznevelési kerekasztal ülésére reagálva azt mondta keddi budapesti sajtótájékoztatóján, hogy rövid időn belül jó néhány kérdésben konkrét eredmény lehet.

A kormánypárt országgyűlési képviselője a kulturális bizottság ülését követően üdvözölte, hogy mind az oktatási államtitkár, mind a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatója megelégedéssel fogadta a párbeszéd megindulását és biztatónak tartotta az első lépéseket. Méltatta, hogy a kerekasztal konkrét ütemtervet dolgozott ki világos határidőkkel és világos feladatkijelöléssel, amit nagyon gyakorlatias megközelítésként értékelt.

Pósán László jelezte, soha nem tagadták, hogy vannak problémák az oktatási rendszerben és nem is lehet majd soha azt mondani, hogy az problémamentes, de azt állítani, hogy minden rossz, szerinte egész egyszerűen felelőtlen és kizárólag politikai felhangokat szolgál. Az ellenzéki pártok képviselői „nem tudtak kibújni a bőrükből” és továbbra is át kívánják politizálni az oktatás azon kérdéseit is, amelyek tipikusan szakmaiak – bírált.

A fideszes politikus a legfontosabb kérdésként beszélt a gyermekek tudásáról, felkészültségéről, s arról, hogy ehhez motivált és jó pedagógusok kellenek. Mindehhez azokat a feltételeket, amelyek aktuálisan problémát okoznak, át kell nézni, ki kell javítani – mondta, hozzátéve, ez indult el a kerekasztal működésével.

MTI