16 milliárdos fejlesztés Vas megyében

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Jövőre még több támogatást és figyelmet kapnak a családok - közölte az Emmi európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára pénteken Szombathelyen.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Schanda Tamás elmondta: a kormány célja a családbarát értékrend erősítése, ezt mutatják azok a fejlesztések is, amelyek 2020-ig valósulnak meg Vas megyében 16 milliárd forint összegben. 
    
Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány fontosnak tartja, hogy a családok hatékony segítséget kapjanak krízishelyzetekben, ösztönözze a fiatalok gyermekvállalását és rendelkezzen stabil családi háttérrel minden polgár.
    
Ennek szellemében fontos eleme a fejlesztéseknek a nők munkaerőpiaci részvételének erősítése részmunkaidő, illetve távmunka formájában, és az olyan innovatív szolgáltatások, mint a nőközpontok létrehozása, amelyek személyre szabottan segítik elhelyezkedésüket. 
    
Schanda Tamás elmondta: a sárvári kórházban biztonságos gyógyszeradagolókat és modern laboreszközöket szereznek be, a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház pedig három diagnosztikai ultrahangkészülékkel bővíti infrastruktúráját.
    
Az államtitkár kitért arra is, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok tanodaprogram keretében kapnak hatékony segítséget a tanuláshoz.
    
A kormány határozott célja a tudásalapú társadalom megszilárdítása, ehhez nélkülözhetetlen a korszerű infrastrukturális háttér az oktatásban. Vas megyében 14 köznevelési intézmény újul meg pályázati forrásból - tette hozzá.
    
Hende Csaba, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős fideszes alelnöke, a térség országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy a 16 milliárdos megyei támogatásból 9,6 milliárd Szombathelyen megvalósuló fejlesztés, amelyből jelentős összeget képviselnek a szakmai képzések, oktatások.
    
Az alelnök hangsúlyozta: számos civil és egyházi szervezet pályázata nyert támogatást, elsősorban a társadalmi esélyegyenlőség, a felzárkóztatás, a szenvedélybetegség elleni küzdelem, a közösségfejlesztő és -szervező tevékenység, valamint a munkaerőpiacra való bejutás területén.
    
Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester hangsúlyozta: "egy közösség erejét az határozza meg, hogyan bánik a rászorulókkal." 

(MTI)