Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Az amerikai BorgWarner három oroszlányi üzemében három év alatt 600 új munkahelyet teremt, 15 milliárd forintos beruházással – mondta a turbófeltöltőket gyártó üzem ügyvezető igazgatója kedden az MTI-nek.

Bogár Attila hozzátette, a beruházás összegének tíz százaléka, egyedi kormánydöntés alapján, állami támogatás.

Az igazgató emlékeztetett arra, hogy a turbókat gyártó üzem 14 ezer négyzetméteres területe 2017-ben egy 7 ezer négyzetméteres csarnokkal bővült, ahol a teljes kapacitás elérésekor 350 új munkatársat alkalmaznak majd.

Az üzemben kedden James Verrier, a BorgWarner csoport vezérigazgatója elismerést adott át a gyárnak, mert hatodik alkalommal érték el az egymilliomodik munkaórát jelentésköteles baleset nélkül. Ezt az eredményt eddig a BorgWarner csoport egyetlen gyárában sem érték el.

Az elismeréshez az anyavállalat húszezer dollár jutalmat adott, amelyet a gyár három, gyermekeket ellátó intézménynek adományozott.

A turbófeltöltőket gyártó üzemben 1100 ember dolgozik, a gyár 2016-os éves árbevétele 135 milliárd forint volt. A BorgWarner csoport összesen 1600 embert foglalkoztat Oroszlányban, az erőátviteli egységeket gyártó üzemben 150 ember dolgozik, a kipufogó alkatrészeket készítő gyár 250 embernek ad munkát.

MTI