2018. február 24-ig lehet jelentkezni a 26. Magyar Innovációs Nagydíjra. A magyar Innovációs Szövetség által a Magyar Tudományos Akadémia klubjában meghirdetett elismerésre azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások pályázhatnak, amelyek idén kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítésével) jelentős üzleti hasznot értek el.

Az első ízben 1992-ben meghirdetett kitüntető címre az elmúlt negyed században 1157 pályázat érkezett, közülük 196 kapott innovációs díjat, tekintett vissza az előzményekre Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke.

A pénteki eseményen a tavalyi díjazottak ismertették idei tevékenységüket, az idei pályázat meghirdetése során pedig az is kiderült, hogy a díj Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, az első Orbán-kormány egykori oktatási minisztere, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi vezetője által irányított bíráló bizottsága az újszerűséget és a társadalmi hasznosságot is értékelni fogja. A jövő március végi Országház-beli ünnepélyes díjátadón  az idei esztendő legjelentősebb innovációs teljesítménye mellett hat egyéb innovációs elismerést is kiosztanak majd.

Á.B.