A kormány benyújtja a költségvetést

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt, archív, illusztráció

A kormány jövő hét szerdán nyújtja be a "biztonságos növekedés költségvetését", amely a pénzügyi stabilitás megőrzése mellett a gazdasági növekedés, a biztonság, a családok megerősítését és a teljes foglalkoztatást célozza meg - közölte az MTI-vel a Pénzügyminisztérium (PM) csütörtökön.

A közleményben kiemelték: a Költségvetési Tanács (KT) egyetértett azzal, hogy a jövő évi költségvetés a parlament elé kerülhessen.

A KT véleményében rámutatott: "a tervezett 4,1 százalékos gazdasági bővülés és a GDP-arányában kitűzött 1,8 százalékos hiánycél elérhető, a különféle bevételi és kiadási előirányzatok pedig összhangban vannak a várható költségvetési és gazdasági folyamatokkal" - írták.

A minisztérium a tanács azon észrevételére is emlékeztetett, miszerint a strukturális egyenlegnek közelítenie kell a középtávú költségvetési célhoz.

A kormány megnyugtatónak tartja a független testület véleményét, és így az abban foglalt megállapításokra tekintettel folytatódik a kormányzati munka - összegezte a PM.