A Fidesz szerint a szocialisták taszították devizahitelekbe a családokat, ezért „inkább hallgassanak és szégyelljék magukat”.

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy Szakács László MSZP-elnökhelyettese bejelentette: rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeznek a devizaadósok ügyében, hogy elérjék, legyen új banki elszámoltatás, minden devizahiteles szerződést számoljanak újra, és a felvételkori árfolyamon forintosítsák azokat.

A Fidesz reagálásában azt írta, az MSZP kormányzása alatt eltörölte az első Orbán-kormány otthonteremtési programját, helyette kockázatos devizahitelekbe kényszerítették azokat, akik otthont szerettek volna családjuknak, a bajba jutott családokért tett intézkedéseket – így például a bankok elszámoltatását és a forintosítást – és az új, biztonságos otthonteremtési program bevezetését sem támogatták. 

Ha rajtuk múlott volna, több mint egymillió magyar család veszítette volna már el otthonát, és családi otthonteremtési kedvezmény sem lenne – olvasható a Fidesz közleményében.