Három új járatot indít a Ryanair légitársaság Budapestről, a héten a Wizz Air is jelentett be új célállomást, valamint a London-Luton repülőtéren nyíló bázist.

Fotó: MTI/Kovács Tamás, illusztráció

A légitársaság csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a járatok Prágába heti ötször, Edinburgh-be és Valenciába hetente kétszer indulnak majd, de konkrét menetrendet a Ryanair egyelőre nem hozott nyilvánosságra. Az első járatok 2017 decemberében indulnak el.

A héten a Wizz Air is jelentett be új célállomást: Frankfurt-Hahn helyett decembertől a Frankfurt Nemzetközi Repülőtérre jár majd Budapestről, a magyar hátterű diszkont cég gépei minden nap kora délután indulnak majd Budapestről.

A magyar hátterű Wizz Air diszkont légitársaság azt is bejelentette ma, hogy a London-Luton repülőtéren nyit bázist, a fuvarozó egyelőre egy gépet állomásoztat majd a Londontól északra található repülőtéren.

Június 18-án nyitják meg legújabb, 28. bázisukat a számukra egyik legfontosabb repülőtéren. Luton több mint tizenkét éve része a Wizz Air járathálózatának, és a légitársaság első bázisa lesz az Egyesült Királyságban. A bázis indítása befektetést jelent a repülőtérbe és a régióba egyaránt, 36 közvetlen munkahelyet teremtve a légitársaságnál – írták.

A bázis nyitásával egyidejűleg három új járatot is indít a Wizz Air, Lutonból Tel Aviv, Pristina és Kutaiszi válik elérhetővé a magyar kötődésű légicéggel, és sűrítik a járatszámot Szőcsvásárra (Suceava), Konstanzába (Constanca) és Jászvásárra (Iasi) is.

Váradi József vezérigazgató a közlés szerint azt mondta, a repülőterén a Wizz már ma is a második legnagyobb légitársaság, tavaly több mint 5 millió utast szállított, üzleti partnereik munkahelyeinek fontos támogatója, és bázisuk megnyitásával most először hoznak létre közvetlen helyi munkahelyeket.

A Wizz Air első járatát 2004 májusában London-Luton és Katowice között teljesítette. Mára a cég egyesült királyságbeli hálózata 83 útvonalból áll, amely 42 célállomást köt össze az ország 9 repülőterével. Tavaly a Wizz Air több mint 6,6 millió utast szállított az egyesült királyságbeli járatain, 30 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

MTI