A Főpolgármesteri Hivatal szerint Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője nem értett meg semmit a főpolgármester szombati nyilatkozatából; Tarlós István addig végzi ezt a munkát, amíg a kormány és a főváros közötti megállapodást betartják.

Fotó: MTI (archív, illusztráció, szerk.)

Az ellenzéki képviselő sajtótájékoztatóján a megállapodás aláírására reagálva azt mondta, „a szándéknyilatkozat annyit sem ér, mint a papír, amelyre nyomtatták”. Hozzátette, Tarlós István „bábfőpolgármesterként” folytathatja munkáját, hiszen egy kérdésre elismerte, akkor is támogatja a Fideszt, ha nem tartják be a mostani megállapodást. 

A Főpolgármesteri Hivatal az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: „Horváth Csaba szokás szerint már megint nem értett meg semmit Tarlós István főpolgármester nyilatkozatából”. 

„Aki a sajtótájékoztatón ott volt, hallhatta, hogy a főpolgármester azt mondta: addig végzi ezt a munkát, amíg a megállapodást betartják”.

A kormány és a főváros együttműködéséről szóló, 15 pontból álló megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá.