Megérkeztek szerda reggel Krakkóba a Fekete Madonna zarándokvonat utasai. A mintegy nyolcszáz fős csoport együtt énekelve vonult föl a város határában álló Isteni Irgalmasság Bazilikába.

Fotó: demokrata.hu

Fotó: demokrata.hu

A zarándokok megkoszorúzták a templomkertben lévő első világháborús katonasírokat. Az ünnepségen részt vett Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár is. Beszédében arra a több százezer lengyel és magyar hősre emlékezett, akik életüket adták a hazájukért. A politikus emlékeztetett, hogy Lengyelország éppen száz évvel ezelőtt, 1918-ban vívta ki újra függetlenségét, és ebben a katolikus egyháznak volt az egyik legnagyobb szerepe.

A zarándokok a nap folyamán megtekintették a bazilikában található magyar kápolnát, majd ünnepi szentmisén vettek részt.

Az első két napot a világ egyik leglátogatottabb zarándokhelyén, Częstochowában, a magyar alapítású pálos rend központjában töltötték. A Magyar Demokrata teljes úti beszámolóját lapunk következő számában olvashatják.
 

Megérkeztek Krakkóba a Fekete Madonna zarándokvonat utasai. A mintegy 800 fős csoport énekelve ment föl az Isteni Irgalmasság Bazilikába.

Gepostet von Magyar Demokrata hetilap am Mittwoch, 27. Juni 2018