Jelenlegi hely

Külföld


2017. 03. 21.

19:03
Lemondott kedden Bruno Le Roux francia belügyminiszter, miután ügyészségi vizsgálat indult a lányainak feltételezhetően fiktív parlamenti foglalkoztatása ügyében.
18:03
Amerikai katolikusok egy csoportja már Donald Trump hivatalba lépésekor nyílt levelet írt az elnöknek, amelyben azt kérték, hogy vizsgálja meg Benedek pápa lemondását. Lovas István sajtószemléje.
15:03
Törökország az elnöki rendszer bevezetéséről döntő április 16-ai népszavazás után átgondolja az EU-hoz fűződő kapcsolatait, és meghozza a szükséges döntést, jelentette ki a török elnök.
12:03
Viccnek indult, ám sokak torkán akadt a nevetés, amikor kiderült, hogy a népszerűségi listák második helyéig küzdette fel magát a legfiatalabb szerbiai államfőjelölt, Luka Maksimovic.
08:03
A Fehér Ház szóvivője kitart amellett, hogy Donald Trumpot és munkatársait Barack Obama a választási kampány idején lehallgattatta. Az FBI szerint nincs bizonyíték erre.

2017. 03. 20.

15:03
Heves támadást indítottak hétfőn a Moszkva által támogatott kelet-ukrajnai szakadárok Donyeck megye déli részén, a stratégiai fontosságú Azovi-tenger parti kikötőváros, Mariupol térségében.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
13:03
Európa stabilitása a Balkántől függ - jelentette ki Áder János köztársasági elnök hétfőn, miután macedón kollégáját fogadta a Sándor-palotában.
Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció
13:03
Jövő szerdán indítja el hivatalosan a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről szóló tárgyalássorozatot Theresa May brit miniszterelnök a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválásával.
Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció
11:03
Ötvenegy, a terrorizmushoz köthető szervezet működik jelenleg a hírhedt brüsszeli Molenbeek negyedben a belga rendőrség szerint - jelentette a De Morgen című flamand napilap hétfőn.
Fotó: MTI, archív, illusztráció
10:03
Líbia nyolcszázmillió eurós segélycsomagot követel a partjairól induló migránsok hullámának leállítására az Európai Uniótól és Olaszországtól - írta a Corriere della Sera.
Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció
09:03
Az Európai Unió szabályaiba ütközik, ha Ausztria az ott élő uniós állampolgárokat megkülönböztetné az osztrák állampolgároktól - mondta Lórodi László munkajogász hétfőn az M1 aktuális csatornán.
Fotó: shutterstock.com, archív
08:03
A Nézőpont Csoport vezérigazgatója szerint Németország és a német Európa-politika is nagyon megváltozhat, ha Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) frissen megválasztott elnöke vezeti.

2017. 03. 19.

Fotó: MTI/AP/DPA/Bernd von Jutrczenka
19:03
Átvette hivatalát elődjétől, Joachim Gaucktól vasárnap Berlinben Németország új szövetségi elnöke, Frank-Walter Steinmeier. A hagyományos, jelképes átadás-átvételi ceremóniát az államfői dolgozószobá
Fotó: MTI, archív
19:03
Rekordszintű eredménnyel, a küldöttek 100 százalékos támogatásával választották meg Martin Schulzot a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnökének vasárnap Berlinben a párt rendkívüli kongresszusán.

2017. 03. 18.

Fotó: Drop of Light/Shutterstock.com, illusztráció
17:03
A fenti címmel ír egy német nyelvű hírportál arról, hogy mi történt az amerikai szenátusban. Lovas István sajtószemléje.
Fotó: ShutterStock.com, illusztráció
11:03
A rendőrség agyonlőtt egy férfit ma délelőtt a párizsi Orly repülőtéren, miután az megpróbálta elvenni egy katona fegyverét.
Fotó: MTI, archív, illusztráció
09:03
Hamarosan felszámolhatják az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet - mondta Nógrádi György.
Fotó: MTI, archív, illusztráció
06:03
Ellopták a Donald Trump amerikai elnök védelmét is ellátó Secret Service biztonsági szolgálat egyik munkatársának laptopját New Yorkban.
Fotó: MTI, archív, illusztráció
06:03
Az amerikai igazságügyi minisztérium megfellebbezi azokat a bírói döntéseket, amelyekkel felfüggesztették a beutazási korlátozásokról szóló elnöki rendeletet.
Fotó: ShutterStock.com, illusztráció
06:03
Hillary Clinton, az amerikai Demokrata Párt tavalyi elnökjelöltje visszatérne a közéletbe.