Jelenlegi hely

Külföld

2017. 02. 20.

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció
17:02
Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután az Országházban fogadta Jan Figelt, az Európai Unió vallásszabadságért felelős különmegbízottját - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan sajtófőnök.
Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet
17:02
Donald Trump amerikai elnök még az év végéig „valódi előrelépést” vár a NATO-tagállamok védelmi kiadásainak emelésében - jelentette ki Mike Pence alelnök hétfőn Brüsszelben.
Fotó: MTI, archív
16:02
Határozottan tagadja az Európai Bizottság a testületet vezető Jean-Claude Juncker esetleges lemondásáról szóló, névtelen forrásokra hivatkozó sajtóértesüléseket.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
16:02
A határellenőrzés szisztematikussá tételéről egyeztetett Pintér Sándor magyar és Vlaho Orepic horvát belügyminiszter hétfőn Budapesten.
Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció
14:02
Oroszország nem vehet bérbe olyasmit, ami az övé - jelentette ki a Krím-félszigetről Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfőn Moszkvában.
Fotó: MTI, archív, illusztráció, szerk.
12:02
Három százalékkal nőtt az elkövetett bűncselekmények száma Ausztriában, ennek egyik lehetséges oka a bevándorlás - idézte Wolfgang Sobotka osztrák belügyminisztert a Die Presse című osztrák lap.
Fotó: MTI/AP pool/Virginia Mayo
11:02
A Donald Trump vezette új kormányzat keresi a módját, hogy miként mélyíthető el a kapcsolat az Egyesült Államok és az Európai Unió között - jelentette ki Mike Pence amerikai alelnök Brüsszelben.
Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció
09:02
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója szerint valószínűleg megszűnik az Iszlám Állam (IÁ), „globális dzsihadista szerepét” azonban máshol átveszi egy másik radikális szervezet.

2017. 02. 19.

21:02
Eltökéltek vagyunk abban, hogy Sorost megállítsuk, és megszabadulunk azon politikusoktól, akik pénzt kaptak tőle. Lecsapoljuk a mocsarat és rácsok mögé tesszük őket. Lovas István sajtószemléje.
Fotó: MTI, archív
20:02
Hatáskörét túllépve és szabályokon átlépve egyengette bizalmasai karrierjét az Európai Parlament (EP) elnökeként Martin Schulz - írta a Spiegel. Az EP szerint nem történt szabálysértés.
Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció
15:02
Elfogadhatatlan beavatkozási formának nevezte vasárnap azokat a francia elnökválasztási kampányt érő kibertámadásokat Jean-Marc Ayrault francia külügyminiszter.
14:02
A jobboldali amerikai hírtelevízió arról számol be, hogy George Soros beavatkozása az európai politikába felkeltette az amerikai kongresszus figyelmét. Lovas István sajtószemléje.
Fotó: shutterstock.com, archív, illusztráció
14:02
Matteo Renzi hivatalosan is benyújtotta lemondását a kormányzó Demokrata Párt (PD) főtitkári tisztségéről vasárnap a tömörülés Rómában tartott országos gyűlésén.
11:02
Ilyen erős támadás az Orbán Viktort naponta tucatszor támadó nyugati sajtóban még nem jelent meg a magyar miniszterelnök ellen Soros-ügyben. Lovas István nemzetközi sajtószemléje.
Fotó: MTI/AP/Susan Walsh, archív
08:02
Donald Trump amerikai elnök megerősítette híveinek korábbi ígéreteit azon a választási rendezvényekre emlékeztető gyűlésen, amelyet a floridai Melbourne városában tartott szombat este.

2017. 02. 18.

Fotó: MTI, archív, illusztráció
11:02
Az Egyesült Államok minden eddiginél erősebb lesz Donald Trump elnök vezetésével - jelentette ki Mike Pence .
Fotó: ShutterStock.com, illusztráció
10:02
Ki kell tartani a többoldalú, multilaterális együttműködés és a nemzetközi szervezetek mellett, és javítani kell hatékonyságukat - emelte ki Angela Merkel.
Fotó: MTI, archív, illusztráció
07:02
Donald Trump szerint a hamis híreket közlő média nem a Fehér Ház, hanem az amerikai nép ellensége.

2017. 02. 17.

Fotó: http://www.shutterstock.com
20:02
Egyhetes kórházi kezelés után a varsói katonai kórház orvosai hazaengedték Beata Szydlót, aki múlt pénteken autóbalesetet szenvedett.
Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció
19:02
Robbanás volt péntek este a délkelet-törökországi Viransehir városban egy olyan helyen, ahol bírókat és ügyészeket szállásoltak el; az első jelentések szerint egy ember meghalt, sokan megsebesültek.