Jelenlegi hely

Külföld

2017. 01. 16.

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció
19:01
Petro Porosenko ukrán elnök hétfőn utasította a kijevi külügyminisztériumot, hogy még aznap nyújtson be keresetet az ENSZ hágai székhelyű Nemzetközi Bíróságán Oroszországgal szemben.
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata, archív
15:01
Soha ilyen jó remény nem volt még a szíriai rendezésre a polgárháború kirobbanása óta - jelentette ki Szijjártó Péter Brüsszelben.
Fotó: MTI, archív
13:01
Visszafogottan reagált a német kormány hétfőn Donald Trump megválasztott amerikai elnöknek a The Times című brit és a Bild című német lapban megjelent interjújára.
Fotó: MTI, archív, illusztráció
09:01
Óriási károkat okoztak a Dunán úszó jégtáblák Szerbiában, a jég megrongálta a kikötött hajókat és az úszó kávézókat, ezért a jégdugók feltörésére Magyarország két jégtörő hajót küld szomszédjához.
Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció
07:01
Donald Trump szerint Angela Merkel német kancellár "katasztrofális hibát" követett el az "illegális" migránsok befogadásával.

2017. 01. 15.

Fotó: MTI, archív, illusztráció
16:01
Szankciókat helyezett kilátásba a német kormány igazságügyi minisztere az elutasított menedékkérők visszafogadásától elzárkózó országoknak.
Fotó: MTI, archív
16:01
Várják az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű parlamenten (Bundestag-) kívüli jobboldali német pártban Erika Steinbachot, aki távozik a CDU-ból Merkel menekültpolitikája miatt.
Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció
16:01
Jelentősen megnövekedett az orosz informatikai rendszerek elleni támadások száma - jelentette ki Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára a Rosszijszakaja Gazeta lapnak.
Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció
13:01
Vasárnapi brit sajtóértesülések szerint Theresa May miniszterelnök "teljes körű Brexit" terveit készül bejelenteni a jövő héten. A kormányfő hivatala találgatásnak minősítette a lapértesüléseket.
12:01
Meghalt Udo Ulfkotte német újságíró, közíró, számos sikerkönyv szerzője - közölte a hét végén könyvei kiadója.
10:01
Elképzelhetetlennek tartja Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, hogy Oroszország megtámadja a balti államokat.

2017. 01. 14.

14:01
Ha meghal Schengen, meghal a nyitott gazdaság, hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter A Die Welt című konzervatív német lapnak adott nyilatkozatában.
13:01
A Vatikán teljesen független államnak ismerte el Palesztinát, remélem, más államok is követik a Szentszék példáját - mondta Mahmúd Abbász palesztin elnök.
08:01
Donald Trump bejelentette, hogy találkozót tervez az orosz elnökkel, s egyúttal sejtetni engedte, hogy visszavonhatja az Oroszország ellen Barack Obama által decemberben hozott szankciókat.

2017. 01. 11.

Fotó: MTI, archív, illusztráció
15:01
Teljes képtelenségnek nevezte Konsztantyin Koszacsov, hogy tavaly augusztusban találkozott Michael Cohennel.
Fotó: MTI, archív, illusztráció
13:01
Kevesebb mint a felére, vagyis 17 ezerre csökkentené Ausztria idei évre előirányzott menekültbefogadási kvótáját az Osztrák Néppárt.
Fotó: ShutterStock.com/Frederic Legrand-COMEO, illusztráció
13:01
Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front elnöke és államfő-jelöltje átvette a vezetést Francois Fillon jobboldali jelölttől.
Fotó: MTI, archív, illusztráció
11:01
Egyre több határsértés történik Lengyelország déli határán, melyre a keleti szakaszról terelődtek át a migrációs útvonalak.
Fotó: ShutterStock.com, illusztráció
10:01
Moszkvának nincsenek kompromittáló anyagai sem a megválasztott amerikai elnökről, sem volt választási ellenfeléről.
Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand
09:01
Koszorúér-szűkület miatt műtétet hajtottak végre Paolo Gentiloni olasz kormányfőn, aki párizsi látogatása után, Rómába visszatérve lett rosszul.