Ausztráliában felvetődött, hogy új intézkedéseket vezetnek be már akár 16 éves bűnöző migránsok kitoloncolására, miután végtelenül elszaporodtak az erőszakos betörések és rablások – olvasható a Breitbart London hírei között.


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Jason Woods, a Liberális Párt egyik képviselője mutatta be az erre irányuló terveket – amelyeket a párt vezetője, Matthew Guy is támogat – és lett az ügyben létrehozott parlamenti bizottság elnöke.

Mindez annak kapcsán történik, hogy négy brutális támadás történt Melbourne nyugati részén. A legborzalmasabb alkalmával egy csapat afrikai férfi betört egy házba, megtámadott egy otthon tartózkodó 59 éves nőt, majd egyikőjük lefogta, amíg tíz társa kifosztotta a házat, ellopott és tönkretett számtalan tárgyat, és lerombolt több falat.

“[A megtámadott asszony] sokkos állapotban van. Nem tudom, hogy leszünk képesek itt maradni” – nyilatkozta egy családtag az ausztrál sajtónak. – “Hogyan lehetséges ezek után visszatérni a normális élethez?”.

“Tenniük kell valamit” – méltatlankodott egy másik családtag. – “Daniel Andrews-nak [Victoria állam szövetségi parlamentjének vezetője] meg kell hallania a segélykiáltásainkat. (…) A polgárok rettegnek és megpróbálunk vigyázni egymásra, de még csak 24 órán át nyitva tartó rendőrörsünk sincs”.

A rendőrség úgy hiszi, ugyanez a banda követett el egy másik erőszakos betörést is ugyanezen az éjjelen, amelynek alkalmával három afrikai férfi bemászott egy ablakon át egy másik házba, ám elmenekültek, amikor a tulajdonosok fegyvert fogtak rájuk.

Egy másik esetben egy 17 éves fiatalt támadtak meg baseball-ütővel a nyílt utcán, illetve egy 16 éves fiút vert össze négy férfi. Mindkettőtől ellopták a mobiltelefonját, az utóbbit a kódja megadására is kényszerítették.

“Ezek borzalmas támadások, a közösség egyetlen tagjának sem lenne szabad ilyesmi áldozatává válnia. Mindez rendkívül nyugtalanító, ez a fajta viselkedés iszonyatos” – nyilatkozta a támadássorozatról Victoria állam rendőrfőnöke, Russell Barrett.

A belügyekért felelős szövetségi miniszter a regionális kormányt okolta, amikor megjegyezte: “Minél tovább képtelen az Andrews-kormány visszaállítani a törvényes rendet Victoriában, az itt élők annál tovább szenvednek majd ezektől a banditáktól”.

Az afrikai közösségek vezetői azon nyomban ellenkezésüket fejezték ki a bűnöző migránsok vízumának visszavonása és azok deportálása ellen. 
“Lényegében nem tesznek mást, mint fiatalemberek vízumát semmisítik meg, hogy aztán visszaküldhessék őket a nyomorúságba, miközben – véleményem szerint – ezeknek a fiataloknak kitűnő esélyük van arra, hogy rehabilitálni lehessen őket” – mondta a szudáni közösség szóvivője, Kot Monoah. – “Halálzónákba akarják őket visszaküldeni és halálra ítélni”.

Richard Deng, egy másik közösségi vezető mindezzel egyetértett, és a deportálásra irányuló javaslatot “tudatlanságnak” nevezte.
“Belátjuk, hogy létezik egy, a fiatalokat érintő válság, de mindannyiunknak együtt kell működnünk” – bizonygatta. – “A deportálás tudatlanság[ra vall]. Ne feledjék, hogy ezek közül az emberek közül sokan már itt születtek. Sok gyerek közülük ausztrál”.

(demokrata.hu)